nlc.hu
Család

Öt év után felébredt a kómából az édesanya

Öt év után felébredt a kómából, így ott lehetett a végzős fia focimeccsén

Az orvosok szerint is kisebb csodának számít, hogy ennyi idő után magához tért az édesanya.
Jennifer Flewellen, aki 5 év után felébredt a kómából

Egy michigani középiskolai amerikaifutball-mérkőzésen nem az egyik sportoló volt a meccs sztárja, hanem egy 41 éves, háromgyerekes édesanya, aki csaknem öt év után felébredt a kómából – számolt be a WNDU tévécsatorna.

A Nilesban élő Jennifer Flewellen 2017. szeptember 25-én szenvedett autóbalesetet. Pontosan 4 év és 11 hónap után felébredt, amit az orvosok is csodának neveztek. „Senki sem számított rá, hogy felébred – mondta Peggy Means, Jennifer édesanyja. – Végig azt mondták nekünk, hogy az agykárosodás miatt soha nem fog felébredni, de soha ne mondd, hogy soha.”

Az odaadó anya nagyon fontosnak tartotta, hogy a jövőjük érdekében a gyerekei futballozzanak, Means szerint azt hangoztatta: „nem akarom, hogy a gyerekeim az utcán legyenek, azt akarom, hogy sportoljanak”. Szinte minden meccsükön ott volt, biztatta őket és mindig nagyon hangos volt. A gyerekei gyakran mondták neki, hogy az edzőt sem hallják, mert anyjuk hangosabb volt nála is.

Sajnos a kóma miatt Jennifer két fiának végzős meccséről lemaradt, de a rendkívüli magához térése után alig várta, hogy láthassa a legkisebb fiát, Juliant a Niles középiskola csapatában, amikor péntek este a végzősök a veretlen Paw Paw együttese ellen léptek pályára. A fiatal gondoskodott arról, hogy még különlegesebbé tegye az alkalmat, négy touchdownt szerzett, és 56-18-as győzelemre vezette csapatát.

Jennifer még tavaly augusztusban ébredt fel a kórházban, de csak három hónapja van otthon, ezért is volt különleges, hogy most először meg tudta nézni a fiát a pályán.

„Azt hiszem, az volt a hajtóerő, hogy láthassa a gyerekeit – mondta Sara Macon, az anya egyik legjobb barátja. – Az édesanyja nagyon sokat törődött Jenniferr-rel, a balesete óta minden egyes nap vele volt, és eltökélt volt abban, hogy hazajusson a lánya.”

Az anya gyógyulásában a következő lépés várhatóan az lesz, hogy bekerüljön egy rehabilitációs kórházba.

(Kiemelt kép: YouTube/WNDU)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top