nlc.hu
Család

Kim Dzsongun parancsba adta: többet kell szülni

Kim Dzsongun sírva adta parancsba az észak-koreai nőknek: szüljenek többet

Észak-Koreában egy nőre átlagosan 1,8 gyerek jut, de a magas halandóság miatt az ország diktátora szerint ennél jóval többre van szükség.
Kim Dzsongun

Az „Anyák nemzeti találkozója” nevű rendezvénynek Phenjanban ki más lehetett volna a legprominensebb vendége, mint egy any…, akarom mondani egy diktátor, Kim Dzsongun, aki természetesen beszédet is mondott az összegyűlt tömeg előtt. A hallgatóságban lévő, észak-koreai viseletbe öltözött nők áhítattal hallgatták az ország uralkodójának szavait, és ahogy azt illik, szorgalmasan jegyzeteltek is – írja a 444.

Kim Dzsongun a beszámolók szerint a beszéde közben még néhány könnycseppet is elhullajtott – egytől egyig kincset érnek –, miközben arra utasította az ország nőit, hogy szüljenek többet, és úgy neveljék a kicsiket, hogy azok szeressék az autoriter államot. Elsőre nem tűnik könnyű feladatnak, de a videón látható vastapsot és éljenzést elnézve azért elég sokan teljesíteni tudják ezt a célkitűzést. Kim Dzsongun a jelenleg egy nőre jutó 1,8-as gyerekszámot szeretné feljebb tornázni, hogy ne csökkenjen az országban a lakosságszám.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top