nlc.hu
Család

Kim Dzsong Un apa lett

Lehet, hogy gyereke született Kim Dzsong Unnak

Magánéletéről sem sokat tudni Kim Dzsong Unnak, észak-koreai diktátornak, de állítólag háromgyermekes apa.

Egy dél-koreai hírszerzéshez köthető szöuli elemzőközpont szerint gyereke született Kim Dzsong Un feleségének, aki a várandósság miatt maradhatott távol a sajtónyilvánosságtól az utóbbi mintegy egy évben – írja a portfolio.hu.

Lehet, hogy Kim Dzsong Un megint apa lett?

Inter Korean Press Corp/NurPhoto via Getty Images

Az intézet részéről a sajtótájékoztatón leszögezték: a bejelentés egy munkatársuk következtetése, nem tükrözi a központ hivatalos álláspontját.

A diktátor felesége, Ri Szoldzsu több mint egy év után a héten jelent meg újra a nyilvánosság előtt a 2011-ben meghalt észak-koreai vezető, Kim Dzsongil születésnapja alkalmából rendezett koncerten, amelyről az ország állami médiája is beszámolt. Többen eltűnése mögött várandósságot sejtettek, mások a koronavírus-járvány miatti óvatossággal magyarázták.

Kedden a dél-koreai hírszerzés (NIS) munkatársai a parlament zárt ülésen még azt jelentették, Kim Dzsongun felesége Phenjan járványellenes intézkedései miatt maradt távol a nyilvánosságtól, idejét főleg a gyerekeivel tölti és „semmi szokatlant nem észleltek”.

Tavaly tavasszal még arról szóltak a hírek, hogy az észak-koreai diktátor meghalt. Később pontosítottak: kiderült, hogy Kim Dzsong Un 2020. április 12-én szív- és érrendszeri beavatkozáson esett át, majd egy villában lábadozott a Phenjan melletti Hjangszan üdülővárosban. Persze ez a hír sem 100 százalék biztos.

Kim Dzsongun családi életéről sem sokat tudni, észak-koreai hivatalos források szerint a házaspárnak három gyereke van.

Nők és diktátorok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top