nlc.hu
Család

Összeomlott az autista fiú, mert ordított vele a buszsofőr

Ordibált a buszsofőr egy autista fiúval Szolnokon, mire ő pánikrohamot kapott

A sofőr egy becsomagolt szendvics miatt kezdett őrjöngni.

Egy szolnoki busz sofőrje azért kezdett el kiabálni egy 14 éves, autista fiúval mert az becsomagolt szendvicset vitt fel a járatra – írta a Szoljon. Bár a gyerek édesanyja szólt, hogy a fia autista, a sofőr tovább ordított, mire a gyermek pánikrohamot kapott.

Ordibált a buszsofőr egy autista fiúval Szolnokon, mire ő pánikrohamot kapott

„Hétfőn, a szokásos időben mentem a gyermekemért a Liget úti speciális iskolához. A Széchenyi lakótelepen élünk, így amikor

megláttuk, hogy jön a 24-es busz, rohantunk, hogy elérjük.

Sankó kezében még ott volt az uzsonnája szalvétába csomagolva, ő már el is indult a busz vége felé”

– mondta el Lénárt Mónika, a fiú édesanyja. 

„Amíg az ingyenes utazásra jogosító kártyát kerestem, a buszsofőr elkezdett üvöltözni, hogy »Ne menjél fel kajával!«. A fiam ledermedt, ugyanis autizmusa miatt nem bírja az erős hangokat”

– folytatta az anyuka, aki először nem is gondolta, hogy nekik szólnak.

A fiú továbbment, a sofőr tovább rikácsolt. 

„Szóltam neki hogy a fiam autista, ne kiabáljon, mert ettől megretten. Azzal védekezett meglehetősen durva hangnemben, hogy ő nem üvöltött, csak szólt. Persze már mindenki minket nézett a buszon. Ezután már én is felemeltem a hangom, hogy ne kiabáljon, mert a gyerek autista. A fiam addigra már olyan állapotba került, hogy hátra sem mert menni, azonnal leült a busz közepénél.

Remegett, tördelte az ujjait, próbáltam nyugtatni,

de nem sikerült. Mivel Tourett-szindrómája is van, ami egy pánikreakcióként jelentkező akaratlan mozgás, előfordul, hogy valamibe beleüt. Már nézegette is az ablakot, végül a saját homlokába ütött bele. Felajánlottam, hogy szálljunk le a következő megállónál, de félt, hogy egy másik sofőr is így bánik majd vele” – mesélte az édesanya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top