nlc.hu
Család

Börtönbe megy az anya, mert fia lelőtte a tanárt

2 évet kapott az anya, akinek 6 éves fia lelőtte a tanító nénit

A virginiai kisfiú otthonról vitte el a pisztolyt. Az anya megy börtönbe.

Gyermeke elhanyagolása miatt megy börtönbe az a virginiai nő, akinek 6 éves fia lelőtte a tanítónőjét az osztályteremben. Deja Taylort  novemberben szövetségi törvények alapján egy másik bíróság 21 hónap börtönre ítélte, amiért kábítószer-fogyasztóként fegyver tulajdonosa volt, így csaknem 4 évet lesz a rácsok mögött.

pisztoly és bögre

A kisfiú otthonról vitte el a fegyvert (Illusztráció: Pexels.com)

Az anya a nyomozás során arról számolt be, hogy a kisfiú otthonukban a szekrényre felmászva, az anyja táskájából vette el a fegyvert. A gyerek a pisztolyt a hátizsákjában vitte be az iskolába, ahol a tanórán lőtt rá tanítónőjére, Abby Zwernerre.

Az édesanya azt állította, hogy a 9 milliméteres pisztoly ravasz-zárral volt felszerelve, aminek ugyanakkor a nyomozáson dolgozó rendőrök nem találták nyomát. A nyomozók a család otthonában csaknem 30 gramm marihuánát találtak.

A védőügyvédek enyhítő körülményként szerették volna, ha a bíróság figyelembe veszi ügyfelük pszichés problémáit, skizoid és bipoláris zavarait.

A lövöldözés január első napjaiban Newport News városának egy általános iskolájában történt, a vizsgálat szerint az első osztályos gyerek tudatosan célozva sebesítette meg Abby Zwernert a tanórán.

A pedagógus a karján szenvedett súlyos sérüléseket, két hétig ápolták kórházban és öt műtéten esett át.
Az eset után felmondott munkahelyén, és otthagyta a tanári pályát.

Abby Zwerner tavasszal 40 millió dollár kártérítésre perelte Newport New iskolai szervezetét, azzal vádolva az iskola vezetőit, hogy nem vették komolyan jelzését, miszerint a kisfiúnál pisztoly van. A kártérítési keresetben személyes sérelemként mentális sérülés és komoly anyagi bevételkiesés szerepel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top