nlc.hu
Család

Mentőt hívott az édesanyjához a 6 éves kisfiú

Megmentette édesanyja életét a hős 6 éves kisfiú

Az angliai gyerek azonnal tárcsázta a segélyhívót, amikor észrevette, hogy édesanyjának epilepsziás rohama van.
Egy nőt tesznek a mentőautóba hordágyon

Hősként ünnepelnek egy 6 éves brit kisfiút, aki megmentette az édesanyja életét, mert amikor anyukája rohamot kapott, tárcsázta a segélyhívót, és követte az utasításokat – írja a Mirror.

Teddy Wyatt azután hívta a 999-et, hogy kiabálást és furcsa hangokat hallott édesanyja hálószobájából. A 27 éves Emily Wyatt epilepsziában szenved, és súlyos rohama volt. A kisfiú vonalban maradt, a mentők pedig elmondták neki, mit kell tennie. Bámulatos, hogy mindezek mellett a gyerek még arról is gondoskodott, hogy bezárja a lépcső rácsát, hogy a kétéves öccse biztonságban legyen.

A Birminghamben élő Emily azt mondta, fia azért tudta, hogyan kell hívni a segélyhívót, mert hároméves korában megtanította neki a Mentős dal (Ambulance Song) szövegét. Az oktató célú dalocska arról szól, hogyan segíthet a mentő egy hasonló helyzetben. „Teddy annyira, de annyira csodálatos volt. Annyira büszke vagyok a kisfiamra, azonnal tárcsázta a 999-et” – mondta Emily.

„Hároméves kora óta játszom neki a Mentős dalt, és igyekszem tudatosítani benne, mit kell tennie, ha rohamot kapok – mondta az édesanya. – Évente körülbelül négy rohamom van, de még soha nem fordult elő, hogy csak én és a gyerekek voltunk otthon. És általában érzem, mikor jön. A mentősök azt mondták, hogy végig elképesztő volt, végig telefonált és nyitotta az ajtót.”

Teddy a 26. héten, koraszülöttként jött világra, autizmus spektrumzavarral és ADHD-vel él, és egy speciális iskolába jár. Emily cukorbeteg, és 12 éve szenved epilepsziában egy gyerekkori trauma miatt. Általában észreveszi, hogy rohama lesz, és eddig mindig tudott valakit riasztani, hogy siessen hozzájuk. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top