nlc.hu
Család

14 év után zokogva hallgatta végig elhunyt felesége utolsó üzenetét egy férfi

14 év után zokogva hallgatta végig elhunyt felesége utolsó üzenetét egy férfi

Azután, hogy 2003-ban elveszítette feleségét, Ruby megőrzött tőle egy emléket…
14 év után zokogva hallgatta végig elhunyt felesége utolsó üzenetét egy férfi

Stan Beaton életében a 2003-as élete talán legnehezebb éve volt: ekkor veszítette el ugyanis imádott feleségét. A BBC brit hírcsatornának elmesélte, az asszonytól sok szívének kedves emléket őriz, de a legféltettebb kincse sokáig az üzenetrögzítőjükre mondott szöveg volt, azt ugyanis még a felesége rögzítette.

„Közvetlenül a halála után gyakran visszahallgattam a szöveget” – mesélte Stan, majd hozzátette, a legmélyebb pillanatain éppen a hangüzenet segítette át:

Amikor meghallottam a hangját, kicsit olyan volt, mintha még mindig itt lenne velem

 – vallotta be az özvegy.

Néhány évvel a feleség halála után aztán a hangüzenet eltűnt, mikor Stan a régi készülékét újra cserélte. Azt mondja, többször is nekifutott, hogy visszaszerezze felesége hangját, de hiába volt segítőkész a szolgáltató, hosszú évekig – egész pontosan 14-ig – nem akadtak a hangfájl nyomára az archívumban. „Decemberben veszett nyoma az üzenetnek, emlékszem, sokáig magamon kívül voltam utána. Még a családtagjaimnak se mertem elárulni, mennyire kiborított a dolog” – ismerte el a férfi. 

Stan az elmúlt 14 évben nem volt hajlandó szolgáltatót se váltani; reménykedett, hogy egy napon visszakapja az elektronikus emléket. És így is történt: 14 évvel az eredeti hangfájl eltűnése után a Virgin Media nevű szolgáltató addig kutakodott az archívumban, míg meg nem találta Stan feleségének hangját. Mikor az özvegy újra meghallgathatta a felvételt, zokogásban tört ki: 

Végtelenül hálás vagyok a Virginnek, hogy megtették nekem ezt a szívességet. Nagyon-nagyon boldoggá tettek egy még mindig gyászoló férjet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top