nlc.hu
Család

Összegyűlt a pénz az SMA-beteg kisfiú, Tomika kezelésére

Megtörtént a karácsonyi csoda, összegyűlt a pénz az SMA-beteg kisfiú, Tomika kezelésére

Két hét alatt gyűlt össze az utolsó 94 millió forint.

Karácsonyi csodában bízott az SMA-s kisfiú, Galó Tomika anyukája, ami meg is történt: összegyűlt a pénz  Tomika kezelésére: a gyermek családja két éve szervezett a 700 millió forintos terápiára gyűjtést, aminek utolsó részlete most gyűlt össze – írja a Blikk.Az SMA-beteg kisfiú az életkora miatt nem kaphatja meg ingyen a 700 millió forintos készítményt. 

A kisfiú édesanyja, Hornischer Anikó  két hete még arról beszélt, hogy még 94 millió forintra van szükségük, hogy elkezdhessék a génterápiát, ám a dubaji klinika ajánlatának határideje egyre közeledett.

“Egyszerűen nem tudjuk felfogni, hogy két év, 1 hónap és 5 nap után azt tudjuk mondani, hogy sikerült” – mondta a meghatódott édesanya, akit szerda délelőtt hívott fel egy cég telefonon azzal, hogy elutalják a hiányzó összeget nekik.

A 700 milliónak a 10-15 százalékát adták össze cégek, a többi mikroadományból jött össze.

A következő lépés a repülőgépjegyek megvásárlásra, és a legjobb forgatókönyv szerint januárban Tomika megkapja a terápiát.

A betegség az elmúlt két évben leginkább a nyeléshez használt izmait pusztítja a kisfiúnak. Mostanra már minden ételt pépesíteni kell neki. 

Galó Tomika SMA-beteg kisfiú

Galó Tomika (Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért – SMA1 – Galó Tamás Dominik Gyógyulásáért Alapítvány)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top