nlc.hu
Család

Galó Tamás Dominik Zolgensma génterápiája

Csoda történt: újabb SMA-s kisfiú kapott életmentő génterápiát

A hét esztendős Galó Tamás Dominik számára 700 millió forint gyűlt össze SMA betegsége kezelésére.

Féléves kora óta küzd gerince izomsorvadásával a most hét éves Galó Tamás Dominik. Szülei gyűjtést szerveztek, hogy kisfiuk megkaphassa a világ legdrágább gyógyszerét, a Zolgensmát, mivel azt a magyar társadalombiztosítás – például a szlovákkal ellentétben – nem támogatja. Április harmadikán Tomika megkapta a génterápiát.

Csoda történt: újabb SMA-s kisfiú kapott életmentő génterápiát

Kezelés nélkül a betegségben szenvedő gyermekek körülbelül kétéves korukig élhetnek. Tomika szülei gyűjteni kezdtek, hogy kisfiuk megkaphassa a szükséges génterápiát. Két évig gyűlt a pénz a 700 millió forintba kerülő gyógyszerre, 2023 decemberére lett meg a pénz.

A család február 14-én Dubajba utazott,

hogy ott kapja meg az életmentő génterápiát – írja a Borsonline. Az arab országban a légkondicionáló miatt Tomika tüdőgyulladást kapott, kórházba került, bizonytalanná vált a génterápia időpontja. Végül április 3-án este Hornischer Anikó, Tomika édesanyja Facebook-oldalukon közölte, hogy Tomika aznap délután megkapta a génterápiát. 

„Eljött az a nap, amire annyira vártunk, amiért annyit küzdöttünk Együtt! Tomika ma délután megkapta a Zolgensma génterápiát! Hihetetlen mennyi érzés kavarog egyszerre bennünk, el sem hisszük, hogy annyi nehézség, megpróbáltatás után, végre túl van rajta. Hálásan köszönjük Nektek, hogy hittetek bennünk, abban hogy sikerülni fog nekünk is és Tomika is megtapasztalhatja a génterápia csodáját” 

– írta Anikó. Tomika nagyon ügyes és jókedvű volt végig, pedig félt a kezeléstől. A Galó család hálás, hogy jótevőik segítségével Tomika esélyt kaphat a teljes életre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top