nlc.hu
Család

Új anyakönyvezhető utónevek

2024-ben már ezek a meghökkentő nevek is anyakönyvezhetők itthon

Az idén már gond nélkül anyakönyvezhető nevek annyira különlegesek, hogy némelyikről nehéz eldönteni, fiúknak vagy lányoknak való-e.

Ha valakik, akkor a Nyelvtudományi Kutatóközpont Névtanácsának munkatársai tudják, mennyire határtalan a névválasztás előtt álló szülők kreativitása. Ide futnak be ugyanis azok a kérelmek, amiket olyan nevek jóváhagyásához kell benyújtani, amiket korábban senki nem adott itthon a lányának vagy a fiának.

Kisbaba fürdés után mosolyog

Új év, új nevek

Több fontos szempontot figyelembe véve döntenek a Névtanácsnál arról, hogy engedélyezik-e az adott név használatát vagy elutasítják a kérelmet – ez utóbbi esetén fájó szívvel olyan új név után kell nézniük a szülőknek, amelyek anyakönyvezhetők.

Szerencsére így is akad bőven választási lehetőség, a legutóbb frissített adatok szerint ugyanis 2600 lánynév és 1953 fiúnév anyakönyvezhető Magyarországon. A lista hónapról-hónapra gyarapszik az újonnan elfogadott nevekkel, melyek közül mutatunk néhány igazi különlegességet!

Megnézem
Összes kép (10)

Fotó: Getty Images – tatyana_tomsickova

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top