nlc.hu
Család

Milyen titkok férnek bele egy házasságba?

„Ha elmondanám neki, soha többé nem aludna” – Házasok vallanak a titkaikról, amelyeket soha nem árulnak el a párjuknak

Melyek azok a dolgok, amelyeket nem kell elmondanunk a párunknak? Vannak-e olyan titkok, amelyek elfogadhatók egy kapcsolatban?

Egy párkapcsolatban az egyik legfontosabb dolog az őszinteség, hogy a felek nyíltan kommunikáljanak egymással, és játszmák nélkül meg tudják beszélni az érzéseiket és a problémáikat. De lehetnek olyan kevésbé fajsúlyos témák, amelyeket nem akarunk a feltétlenül a házastársunk vagy partnerünk orrára kötni, és előfordulhat, hogy az a legjobb, hogy ezekre az apró titkokra, kegyes hazugságokra sosem derül fény.

A Redditen a u/released-lobster nevű felhasználó arra volt kíváncsi, hogy milyen információkat nem kell feltétlenül megosztani a pároddal, mi az, ami belefér a kapcsolatba. Konkrétan így szólt a kérdése: „Mi az a titok, aminek az elhallgatása a párod elől oké/elfogadható egy házasságban?”. Íme néhány érdekes és tanulságos válasz.

Csak anya meg ne tudja!

„Egy hónappal korábban láttam először járni a fiamat, mint a feleségem. Szülés utáni depresszióval küzdött, azon emésztette magát, hogy nem olyan anya, mint amilyen szeretne lenni. Ezt [a titkot] magammal viszem a sírba.” (Rusl21)

„Néhány hetes volt az újszülött babánk, amikor egy nap egy használt pelenkát találtam a hűtőben. Összehajtogatva, a majonéz mellett. Gyors, de intenzív gondolkodás után arra jutottam: annak az esélye, hogy ez egy tudományos kísérlet, nagyon kicsi ahhoz képest, hogy egy brutálisan kialvatlan újdonsült anyuka tette oda bele sem gondolva. Próbáltam elképzelni, ahogy azt mondja: »Ezt eltettem későbbre!«, de egyszerűen nem ment. Így aztán diszkréten kidobtam, nem szóltam neki erről öt évig, de akkor szétröhögte magát a dolgon.” (ratbastid)

„Hagyom, hogy a feleségem úgy érezze, minden nagy dolgot ő él át először a gyerekekkel. Nappali és éjszakai műszakban is dolgozik 12 órában, nincs két egyforma hét, és elég ritka, hogy mindannyian otthon vagyunk.

Ha a gyerekek megcsináltak valamilyen mérföldkőnek számító dolgot, amikor csak én voltam otthon, hallgattam róla, és nagyon izgatott voltam (őszintén), amikor a feleségem behívott a szobába és elmesélte.

Úgy gondolom, ez segít neki, hogy ne érezze úgy, kimarad a családból.”

„Nagyon sokat dolgoztam azon, hogy a gyerekek első szava az legyen: mama. Amikor a feleségem nem volt a közelben, azt mondogattam a gyerekeknek, hogy »ma-ma-ma-ma«. Az anyaság a mindene, és azt akartam, hogy átélhesse azt a fontos pillanatot, hogy ő az első szavuk. Ezt soha nem fogom neki elmondani.

A család védelmében

„Ha valaki rosszakat mond róla (a családod, a barátaid), nem kell elmondanod neki. Kiállhatsz érte, de ennyi elég is. Nem akarom tudni minden egyes részletét annak, amit az anyósom az esküvőnkről gondol.” (maplesyrupwinter)

„Az esküvőm napján apám félrehívott, és azt a tanácsot adta, hogy »nem kell mindent elmondanod neki«. Össze voltam zavarodva, talán az apámnak van egy titkos családja Floridában, és meglátogatta őket a hosszú üzleti utakon? Nem, harminc évvel később rájöttem, hogy a titoktartást úgy értette, hogy ne mondd el mindig, ha a vacsora égett ízű, ne mondd el mindig, ha valaki csúnyát mond róla, ne mondd el mindig, ha a gyerekek hülyén vannak felöltözve. Persze sokat segített volna, ha ezt valóban így mondja el, de talán azt akarta, hogy tanuljak a hibáimból. Ma reggel a feleségem megkérdezte tőlem: »most komolyan, jól áll ez a ruha, vagy úgy festek benne, mintha nagyon szeretnék tinédzsernek kinézni?«. Őszintén úgy gondoltam, hogy jól néz ki, és meg is mondtam neki.” (hardwareweenie)

„A többi barátod titkait. Amikor egy haverom párja elkezdett egy olyan dologról beszélni, amit kifejezettem kértem tőle, hogy ne mondja el senkinek, át kellett értékelnem, hogy mit osztok meg vele a jövőben. Az egyik felem megérti, hogy a házastársa tudja, mit mondtam neki, de amikor tudod, hogy a párod pletykás, ne várdd el, hogy valaha is megnyíljak neked, különösen akkor, ha mondtam, hogy tartsd titokban.” (Zayt08)

Ha elmondanám neki, soha többet nem állna velem szóba.

“Ha elmondanám neki, soha többet nem állna velem szóba…” (Fotó: GettyImages)

Szerelem, szex, megcsalás

„Hogy akivel korábban jártál, az valamiben jobb volt, mint a jelenlegi párod. Ha az a másik személy okosabb, viccesebb volt, jobb volt az ágyban vagy bármi ilyesmi, soha ne beszélj róla. Soha.” (0nlyhalfjewish)

„Hogy milyen volt a szex a korábbi partnereiddel.” (dingleberries4Life)

„A volt pasim kikészített, mert nehezen volt orgazmusom, ő pedig arról beszélt, hogy néhány exe milyen könnyen elélvezett. Ez nagyon felhúzott. Soha ne hasonlítsd össze a párodat a korábbi partnereiddel!!! Annyira elvette az önbizalmamat.” (progrockmommy)

„Nem beszélem meg vele a fehérneművásárlásaimat. Titokban tartom, hogy aztán meglepjem.” (VicePrincipalNero)

Ez is érdekelhet Van közös esély a megcsalás után? Megnézem

„Ha valaha megcsaltál, és már régen vége van, de te úgy érzed, hogy el kell mondanod az igazságot, ne mondd el. Ha nem tudtam róla, és egy évtizede történt, nem akarom tudni. Egyszer láttam egy férfit a sürgősségin, akinek a párja közlekedési balesetet szenvedett, és a haldokló nő ágyánál vallott be egy megcsalást. Soha nem fogom elfelejteni, mekkora fájdalmat okozott a nőnek. Mi (a sürgősségi osztály személyzete) hallottuk, hogy a nő azt mondta, mi a francért mondta el neki, mi pedig egyetértettünk vele. Még aznap este meghalt, és ennyi volt.” (Key-Plan5228)

Ha gyötör az éhség…

„A férjemnek fogalma sincs, milyen gyakran eszek sajtburgert a munkából hazafelé. Ez az egyetlen elfogadható titok.” (dumplenut)

„Hogy hol tartod a vészhelyzetekre elrejtett ajándékkészletet, ha a párodnak rossz napja van. A feleségemnek szánt vészhelyzeti csomag többnyire csokoládé.” (Muffin3319)

„Az anyósom meglepően szörnyű szakács volt, de a gazdasági válság idején nőtt fel, és nem volt hajlandó kidobni az ételt, akármennyire is rossz volt. Miután anyósomék meghaltak, átnéztem több évtizednyi régi papírt, és felfedeztem, hogy az apósom, minden egyes nap, ahogy megtette a napi sétáját, megállt a Burger Kingnél, hogy túlélőételt vegyen magának.” (VicePrincipalNero)

„Hogy idő előtt kidobtad a maradék ételt. És ha a férjem olvassa ezt, nem, nem dobtad ki.” (u/JessAN45)

A fülbemászó póktól a szellentő kutyáig 

„Pár éve már játszom egyedül a Mario Kart 200cc játékkal. Elég jó vagyok benne. A férjem állandóan legyőz, de csak azért, mert hagyom magam. Ezt a titkot legfeljebb a halálos ágyamon árulom el.” (arihkerra)

„Egy nap úgy ébredtem, hogy bedugult a fülem, lezuhanyoztam, és hagytam, hogy a meleg víz befolyjon a fülembe. Egy kis pók jött ki belőle, és a füldugulás egyből megszűnt. Ha ezt elmondanám a páromnak, soha többé nem aludna.” (xlr8_87)

„A bélműködésed végtermékének méretét és jellegét. Kérlek, ha a férjem vagy, aki ezt olvassa, drágám, kérlek ne!” (spooky_upstairs)

„Hogy a kutya nem azért szellentett borzalmasat, mert a kutyák néha csinálnak ilyeneket, hanem azért, mert meg kellett szabadulnom a maradék feketebabtól, és pont ott volt.” (Conch-Republic)

Nem vagyok férjnél, de csak nagyon ritkán szólok a barátomnak, hogy egy korábban már elmesélt történetet vagy őt érdeklő dolgot mond el újra.

Annyira aranyosan néz ki, amikor valami miatt izgatott lesz, és sokszor észreveszek olyan részletet, amit korábban nem, és tanulok valami újat.” (_h4sh_br0wn_)

„Amikor nem igazán érdekel valami, de ő élvezi. Csak mosolyogj és hagyd, hogy beszéljen róla. Még akkor is, ha az átkozott Dallas Cowboysról van szó, mint az én esetemben.” (StreetNext5958)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top