nlc.hu
Család

Önkéntesek segítettek az idős gyűjtögetőn

Önkéntesek tettek rendet a 80 éves gyűjtögető férfi otthonában, már megbetegítették a rossz életkörülmények

Eddig 20 zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze a segítők az idős férfi házából.
rendetlenség

A Református Szeretetszolgálat önkéntesei segítettek az ünnepek előtt kórházba került idős, hódmezővásárhelyi férfinak, aki 20 éve él egyedül, és már nem tud magáról gondoskodni. Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, a ház, amiben lakik, nemcsak rossz állapotban volt – hullott a vakolat a szobákban, vastag porréteg borított minden falat –, hanem egyenesen lakhatatlan volt a rengeteg szemét, ételmaradék és egyéb háztartási hulladék miatt.

„Ha még megvolna a párom, de ő már régen odavan a másvilágon, akkor talán egészen másképp alakul minden. Teljesen egy szál magam vagyok” – panaszkodott Kenéz Sándor, aki karácsonykor került kórházba. Ott kiderült, hogy a rossz életkörülményei betegítették meg, így nem mehetett haza. A Református Szeretetszolgálattól kért segítséget.

Az önkéntesek a takarításban és a szemét elszállításában segítettek, egy nap alatt varázsolták tisztábbá a szobákat és a kertet.

Tíz önkéntes tett rendet az idős férfi otthonában, más gyülekezet pedig étellel, ruhákkal segíti őt. A házban felhalmozott papírok miatt tűzveszélyes volt az épület, így amíg a segítők egy része az udvart, a többiek a ház belsejét takarították. Hatalmas pókhálókat szedtek le bentről, a tulajdonossal pedig szétválogatták a lomokat az önkéntesek, akik eddig 20 nagy zsák szemetet gyűjtöttek össze.

Jövő héten folytatják a munkát, sőt azt is vállalták, hogy kifestik a házat, hogy Kenéz Sándor újra egészséges körülmények között élhessen.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top