nlc.hu
Család

Spórolási tippek az olcsóbb esküvőhöz

3 tuti tanács az olcsóbb esküvőhöz!

Egy esküvőt megszervezni rengeteg idő, pénz és stressz. Azonban lehet tökéletes a nagy nap még akkor is, ha lefaragunk a költségekből.

A tökéletes esküvő megtervezése izgalmas, de lássuk be, elég stresszes is lehet, nem beszélve arról, hogy megterheli a pénztárcát. Észrevettük már, hogy az esküvő szó hozzáadása varázslatosan megnöveli az összes költséget a tortától a virágokig? Mindannyian tudjuk, hogy a legtöbb háztartás számára mostanában nehezebb idők járnak, ami azt jelenti, hogy sok pár keresi a módját annak, hogyan csökkentheti a költségeket anélkül, hogy a különleges napot veszélyeztetné.

Menyasszony és vőlegény egymás kezét fogja.

Mivel a lánykérések 40 százaléka december és február között történik (ez a cuffing season Amerikában), ez az ideális pillanat, hogy megosszunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan lehet spórolni, miközben a romantikus hangulat is megmarad a levegőben.

Az angolul cuffing season nevű időszak általában ősz végén kezdődik és tavasz elején ér véget. A hideg évszakban korlátozott számú kültéri programot lehet szervezni, így sokkal kényelmesebb a bekuckózás és az otthoni programok, mint a hideg eltöltött idő. Ez arra ösztönzi az egyedülállókat, hogy minél hamarabb párt találjanak, mivel ilyenkor jó valakivel az otthon kényelmében időt tölteni, illetve nehéz kellemes körülmények között ismerkedni a legnagyobb hidegben.

Sokan gondolkodás nélkül ugranak bele párkapcsolatba, mivel a lényeg mindössze az, hogy ne legyenek egyedül. Így az elhamarkodott döntések sokszor egyetlen indítéka, hogy senki ne vészelje át a hideg hónapokat egyedül.

1. Fontoljuk meg az otthoni szertartást

Kültéri esküvői helyszín.

Elgondolkodtunk már azon, hogy saját otthonunkban vagy egy rokonnál kössük össze az életünk szerelmünkkel? Akkor ez egy remek lehetőség arra, hogy csökkentsük a helyszín költségeit. Így nem mellesleg egy csipetnyi ismerősséggel és családi hangulattal is felruházzuk a szertartást.

A nagy hatalommal azonban nagy felelősség is jár. Nekünk kell gondoskodnunk az összes további alapvető dologról, a sátortól a bárpultokig és a bútorokig. Figyelembe véve a balesetek lehetőségét olyan eseményeken, ahol sok a szeszes ital, érdemes lehet esküvői biztosítást kötnünk. Az esküvői biztosítás fedezi a közfelelősséget, és kiterjeszthető a vendégekre is (opcionális juttatással), így biztosítva a nyugalmat ebben az olykor stresszes időszakban.

2. Vonjuk be a családot az esküvőbe

Egy másik okos taktika a magas költségek kordában tartására a tehetséges barátok és családtagok bevonása a szertartásba. Van egy barátunk, aki csellón játszik, vagy egy fotózáshoz értő unokatestvérünk? Az ő bevonásuk személyes jelleget kölcsönöz, és megspórolja a szakemberek felbérlésének költségeit.

Persze nem várhatjuk el, hogy egy egész estén át ingyen dolgozzanak, hiszen számukra is fontos lehet a mi nagy napunk. Éppen ezért próbáljunk meg valamilyen módon megegyezni velük, hogy az egyik fél se maradjon rossz szájízzel az esküvő után. Így elkerülhetjük a kellemetlenségeket és sértődéseket is.

3. Legyen torta helyett sütemény

Díszített sütemények.

Felejtsük el a drága esküvői tortákat, és válasszunk inkább süteményeket! Nemcsak finomak és imádni valók, de változatosságot is kínálnak, és lényegesen kevesebbe kerülnek. Biztosan szembesültünk már azzal, hogy legyen ínycsiklandozóan finom az esküvői torta, mindig akadnak emberek, akiknek nem ízlik. A választékot elnézve mindenki megtalálhatja azt a süteményt, amelyik neki tetszhet.

Az esküvői tortával az is baj lehet, hogy rengeteg az elpazarolt étel. Sokan nem tudják megenni azt a tortaszeletet, amelyet felszolgálnak neki, és nem feltétlenül azért, mert nem ízlik neki. A különálló sütemények, aranyos muffinok megoldhatják az ételpazarlási problémát. Így, aki tudna többet enni, mint egy szelet torta, az is jól jár.

(Forrás: Marie Claire, Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top