nlc.hu
Család

Anyák őszintén a Valentin-napról

Anyák vágyai Valentin-napra: „Csak 120 perc csendet szeretnék ébredés után”

Egy kétgyermekes anya írta le röpke közvéleménykutatása alapján, hogy az anyáknak milyen unortodox kívánságai lennének Valentin-napra a rózsa, csoki és drága étterem helyett.

„Amikor a férjemmel elkezdtünk randizni, nagy elvárásaim voltak a Valentin-nappal kapcsolatban – kezdi a vallomását Laura Onstot kétgyermekes anya. – De próbáltam lazának tűnni, ezért azt mondtam neki, hogy szerintem ez az ünnep butaság, és hogy utálom a virágokat. Szerencsére a férjem olvasott a sorok között, és hozott nekem virágot és egy doboz csokoládét.”

Ahogy a házasság már a sokadik évébe ért, a házaspár Valentin-napi hagyományai is változtak. Néha virágokat kapott a férjétől, máskor szexi fehérneműt vett fel az anya meglepetésként, hogy aztán ne tudja kihámozni magát belőle a nagy estén. Idén 10 éve házasok már, és Laura eljutott odáig, hogy nem akar semmilyen szokásos Valentin-napi ajándékot, hanem egészen egyedi kívánságai lennének.

„Valentin-napra csak tiszta padlót kérnék, amit nem nekem kell felmosni. És ha a férjem tényleg fel akar izgatni éjjelre, akkor a fugát is kisikálhatja a járólapok között. Tudom, hogy nem vagyok egyedül. Megkérdeztem néhány anyabarátomat, hogy mit szeretnének, és nekik is volt néhány remek javaslatuk.”

Egy igazi, céltalan masszázs

Amikor Laura feltette a körkérdést az anyatársak között, akkor azonnal többen is azt válaszolták, hogy szeretnének egy masszázst a férjüktől úgy, hogy ne szex legyen a célja. Mert a tapasztalataik szerint életük szerelme általában a masszázs alatt azt érti, hogy 90 másodpercig nyomkodja a nő nyakát, aztán villámgyorsan lefele kezd haladni.

Panaszmentes vacsora

„Nem kell gyertyafényben enni, és szívesen főzök is, de nem lehetne, hogy legyen egy olyan vacsora, ahol senki sem panaszkodik az ételre, meg arra, hogy ki kell kapcsolni a tévét, vagy arra a szörnyűségre, hogy hét percet kell az asztalnál tölteni a családdal?” – teszi fel a kérdést Laura.

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

10 perc a fürdőszobában egyedül

Az anya már alig emlékszik azokra az időkre, amikor még egyedül mehetett pisilni. Volt olyan, hogy az egész család odagyűlt a fürdőbe, mert nem bírtak várni a mondandójukkal. „A lányaim nagyon sokat tanultak ilyenkor az anatómiáról – írja Laura. – Vészhelyzet miatt vannak a fürdőszobában? Valaki haldoklik? Ó, nem, csak azt akarják tudni, hogy tudok-e nekik egy pohár vizet hozni pisilés közben. Lehetőleg jegeset. Milyen lehet 10 perc egyedül a fürdőszobában? Tudok egyáltalán pisilni anélkül, hogy véget nem érő »de miért?« kérdésekkel faggatnának?”

Senki se beszéljen 120 percig

Ha anyaságról van szó, akkor elkerülhetetlen téma a kialvatlanság, Laura vágyai között is előkelő helyen szerepel az, hogy végig tudjon aludni egy éjszakát, és akkor ébredjen reggel, amikor kialudta magát, nem pedig akkor, amikor a gyerekei megbökdösik hajnalban, hogy menten éhen és szomjan halnak anya nélkül. „Akkor akarok felébredni, amikor a testem természetes módon úgy dönt, hogy eleget aludt. És felébredéskor nem akarok egy 5 milliárd kérdésből álló listát, amire válaszolnom kell, és aminek eleget kell tennem. Csak 120 perc csendet szeretnék ébredés után, 120 percet, amikor nincs rám szükség.”

Készpénz

A válaszok között felmerültek az anyagiak is, és valóban, milyen jó lenne, ha Valentin-napra pénzt lehetne kérni ajándékba. „A pénzből fizethetnél egy takarítónőt, kaphatnál egy profi masszázst, ami – ahogy az egyik barátnőm finoman fogalmazott – nem kölcsönös szívességekhez kötött, vagy felbérelhetnél egy bébiszittert, hogy 10 percet egyedül tölthess a fürdőszobában” – érvel az anya a pénz létjogosultsága mellett, és teljesen megértjük, mert az biztos, hogy a pénz nem boldogít, de egy kis pihenést szerezhetnénk magunknak vele, márpedig anyaként gyakran erre lenne a legnagyobb szükségünk még Valentin-napon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top