nlc.hu
Életmód

Valentin-napi programok

15 programötlet egy izgalmas Valentin-naphoz

Elegünk van már az elcsépelt Valentin-napból? Akkor most megmutatjuk, hogy mivel tölthetjük el a napot vagy az estét, hogy emlékezetes maradjon!

Ha partnerünkkel már évek óta együtt vagyunk, akkor a szokásos romantikus vacsora, a virág és a csokoládé már unalmasnak és elcsépeltnek tűnhet. De a Valentin-napnak nem kell a hagyományos teendők kipipálásáról szólnia. Ünnepeljünk inkább az alábbi Valentin-napi randiötletek egyikével!

1. Vegyünk részt egy főzőtanfolyamon

Ahelyett, hogy egy zsúfolt étteremben fogyasztanánk el vacsoránkat, próbáljunk ki inkább egy főzőtanfolyamot. Tanuljunk meg profin bánni a késsel, ismerjünk meg egy-két új receptet, majd élvezzük munkánk gyümölcsét (meg persze zöldségeit).

2. Páros wellnessnap

Két nő masszázson.

Kreatív és pihentető programot keresünk? Lepjük meg a párunk egy közös wellnessnappal. A páros masszázstól kezdve az arckezelésen át a többi kényeztetésig, ennél nincs is jobb mód arra, hogy kilépjünk a hétköznapi rutinból és teljesen a szeretetnek adjuk át magunkat.

3. Önkénteskedjünk együtt

Még ha a Valentin-nap hétköznapra esik is, megünnepelhetjük az azt megelőző vagy követő hétvégén egy önkéntes nappal. Ha megosztjuk időnket és a képességeinket másokkal, az még szorosabbá teheti a kapcsolatunkat, ezért keressünk egy helyet, ahol szükség van önkéntes munkára. Mindenhol szükség van pár extra segítő kézre, így ahelyett hogy behódolnánk a kapitalista túlfogyasztásnak, inkább tegyünk valami jót!

4. Főzzünk vacsorát otthon

Kerüljük el a tömeget és a zsúfolt éttermeket egy otthoni Valentin-napi vacsorával. Keressünk egy új receptet, amelyet mindketten szeretni fogunk, vásároljuk meg a hozzávalókat, és élvezzük a közös főzést. Halk zenével és gyertyákkal fokozható a romantikus hatás.

5. Menjünk el egy gasztronómiai túrára

Fedezzük fel a helyi étkezési lehetőségeket egy vezetett vagy nem vezetett ételtúrával. Sok városban kínálnak vezetett gasztrotúrákat, ahol finom ételeket ehetünk és egy vidám estét tölthetünk el a városban. De könnyen összeállíthatunk egy személyre szabott (nem vezetett) ételtúrát is, ha kiválasztunk néhány helyet, és mindegyiknél elfogyasztunk pár falatot.

6. Irány a táncparkett!

Szobában táncoló pár.

Fogjuk a legjobb tánccipőnket, és induljunk el egy páros táncórára. Legyen szó salsáról, társastáncról vagy country táncról, keressünk egy helyi táncstúdiót, amely tanórákat kínál, és foglaljunk időpontot. Mindketten élvezni fogjuk a közös táncot, egy új készség elsajátítását és egy vidám este meghittségét.

7. Próbáljunk ki egy költekezés nélküli randit

Próbáljunk meg úgy elmenni randizni, hogy közben nem költünk egy forintot sem! Elsőre nehéznek tűnhet, azonban teljesen kivitelezhető és egyáltalán nem unalmas! Főzzünk a konyhában található alapanyagokból, vagy találjunk olyan játékokat és tevékenységeket, amelyek már megvannak. Esetleg kölcsön is kérhetünk barátoktól, sőt, még őket is bevonhatjuk, így egy hatalmas társasozással zárhatjuk a napot. A lényeg, hogy élvezzük egymás társaságát anélkül, hogy a pénztárcánkba nyúlnánk.

8. Készítsünk nosztalgikus fotóalbumot

Állítsunk össze egy fotóalbumot, és közben kirándulunk egyet az emlékek útján. Nézzük vissza az első közös éveinkből származó fotókat, és válasszuk ki a kedvenceinket. Ezt megtehetjük digitálisan vagy nyomtatott fotókkal. Fogadjunk, hogy rengeteg olyan emléket fogunk találni, amelyek beszélgetéseket indítanak el!

9. Látogassuk meg egymás gyermekkori városait

Távolba révedő pár.

Ha közel élünk partnerünk vagy saját gyermekkori otthonunkhoz vagy városunkhoz, akkor induljunk el egy körútra. Vezessük körbe egymást, mutassuk meg a jól ismert utcákat és helyeket, ahol gyerekkorunk nagy részét és fontos pillanatait megéltük. Ha megismerjük egymás múltját, közelebb kerülhetünk egymáshoz, és érdekes beszélgetésekbe kezdhetünk.

10. Éljük újra az első randit

Éljük át újra az első találkozásunkat vagy az első randinkat. Foglaljunk asztalt ugyanabban az étteremben, nézzük ugyanazt a filmet, vagy együk ugyanazt az ételt. Bármit is őrizzünk meg abból a különleges első randevúból, keltsük újra életre a legjobb tudásunk szerint, hogy egy szórakoztató és nosztalgikus Valentin-napot töltsünk el.

11. Menjünk piknikezni

Ha az időjárás is úgy gondolja, akkor élvezzük a szabadban töltött időt, és csomagoljunk egy piknikkosarat tele a kedvenc ételeinkkel. Keressünk egy csendes padot, és élvezzük a környezetünket. Amennyiben a körülmények nem megfelelőek a piknikezéshez, a randit megtarthatjuk beltérben is.

12. Játsszunk turistát városunkban

Nem számít, mióta élünk egy városban, mindig akad még valami látnivaló vagy felfedeznivaló. Szánjuk ezt a napot a helyi nevezetességek és turisztikai látványosságok meglátogatására. Még akkor is, ha már jártunk itt korábban, más perspektívát kaphatunk, ha párként látjuk a várost.

13. Tartsunk egy kütyümentes napot

Tudjuk, hogy nehéz lehet az összes elektronikai eszközt eltenni egy napra – talán még a munkánk is függ tőle –, de egy technológiamentes Valentin-napi randevú (akár a randi egy részére is) több intimitásra ösztönöz. Ha elrakjuk a telefont vagy kikapcsoljuk a tévét, az elősegíti a beszélgetéseket. Legalábbis kevesebb zavaró tényező fogja elvonni a figyelmünket az együtt töltött idő alatt.

14. Nézzük újra az esküvő napját

Ha házasok vagyunk, az esküvő napjának felidézése nosztalgikus módja a Valentin-nap eltöltésének és szerelmünk megünneplésének. Nézzük újra az esküvői videónkat, hogy újra átélhessük a napot. Lapozzuk át az esküvői fényképalbumokat, és emlékezzünk vissza a nagy napra. Lehet, hogy mindkettőnknek más-más emlékei vannak a különleges napról, szórakoztató lesz ezeket megosztani.

15. Készítsünk időkapszulát

Kellemes Valentin-napi randevút szervezhetünk, ha létrehozunk egy emléket a közös életünkről, amire egy későbbi időpontban visszanézhetünk. Gyűjtsük össze fontos tárgyakat, fényképeket, emléktárgyakat korábbi randevúkról, és bármi mást, amit meg szeretnénk őrizni. Tegyük őket egy dobozba, és zárjuk le, hogy egy előre meghatározott időpontban felnyithassuk. Akár el is áshatjuk a hátsó kertben, hogy elkerüljük a kísértést.

(Forrás: Real Simple, Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top