nlc.hu
Család

Kabát Kevinről az apja

Kabát Peti a 18 éves fiáról: „Már egy fejjel magasabb nálam”

Elárulta a Nyerő Páros játékmestere, mennyire tartja tehetséges focistának a fiát.

Kabát Peti a fiáról mesélt a minap a Reggeliben. A 18 éves Kevin hamarosan már a felnőttek között rúgja a bőrt. A 46 éves egykori focista elmondta, hogy soha nem erőltették rá a futballt, magától talált rá a fia erre az útra. És bár Kabát Peti a fia minden meccsén kint van, elismerte, hogy az elején ennek nem annyira örült a gyereke.

Kabát Peti,

Kabát Peti a Nyerő Páros játékmestereként – Fotó: Sajtóklub

Ő is a Honvédban kezdte, meg volt a Vasasban is, most pedig Újpesten van. Már egy fejjel magasabb, mint én. Én megyek össze, ő nő. A fiamon látom, hogy azért múlik az idő. (…) Abszolút nem erőltettem nála a focit. Neki kellett eldönteni, ő akarta, de úgy kábé egyértelmű volt, hogy focizni fog. Világéletében ő is olyan volt, mint én: izgága volt, futott és sportolt, és neki is a foci volt az első. Nem erőltettünk semmit, ő ment már 4-5 évesen focizni – árulta el Kevinről.

Mint mondja, nagy váltás lesz a fia számára, hogy immár felnőtt bajnokságban fog játszani. “Minden meccsen kint vagyok. Az elején úgy nem szerette. Láttam rajta, hogy zavarta, ha kint vagyok. Most már hozzászokott” – jegyezte meg.

Arra a kérdésre, hogy mennyire látja tehetséges focistának a fiát, milyen jövőt jósol neki, a következőket válaszolta Kabát Peti: “Tehetséges, nagy alázat van benne. Nagyon jól rúg, ami nekem is erősségem volt, viszont ami mi voltunk, az én korosztályom, az a karakter nincs már benne a mai gyerekekben. Ezt hiányolom. (…) Én salakon és földes pályán nőttem föl, ők meg olyan elképesztő füvön, meg műfüvön”.

Az egykori válogatott labdarúgó korábban a Palikék világa by Manna Futtában című műsorában is mesélt a fiával való kapcsolatáról Palik Lászlónak. Kabát Peti ugyan nem él együtt Kevinnel, de szoros köztük a kapocs, amelyet a foci csak tovább erősít. Azt is elárulta, hogy a fiának nem mindig könnyű a híres apa nyomdokaiban járni: “Azt kívánom, hogy a fiam minimum olyan sportolói pályafutást fusson be, mint én, vagy még sikeresebbet. Nem lesz könnyű, nagyon érzem rajta, hogy nagy rajta a nyomás, amikor kint vagyok a meccsükön, próbál nekem megfelelni. Már kicsit javult a helyzet, talán jobban elengedi magát, de az elején volt benne egy gát.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top