nlc.hu
Család

Gyerekek, akik visszaemlékeztek az előző életükre

Hátborzongató történetek gyerekektől, akik visszaemlékeztek az előző életükre

Íme néhány döbbenetes történet olyan gyerekektől, akik igencsak különös dolgokról számoltak be szüleiknek az állítólagos korábbi életükből!

Bár tény, hogy a mi kultúránkban a reinkarnáció még nem teljesen elfogadott, érdekes felvetés, hogy azok, akik hisznek benne, úgy tartják, hogy a kisgyermekek 6 éves koruk előtt még emlékezhetnek a korábbi életeik történéseire. Habár elsőre nagyon bizarrnak tűnhet ez az állítás, néhány lurkó olyan dolgokat mesél, ami minimum elgondolkoztatja az embert. Ezek a gyermekek ugyanis előszeretettel beszéltek a hozzájuk közel állóknak arról, hogy mi történt velük az előző életükben, méghozzá elképesztő részletességgel!

Döbbenetes emlékekről számoltak be ezek a gyerekek (Fotó: Getty Images)

Döbbenetes emlékekről számoltak be ezek a gyerekek (Fotó: Getty Images)

Emlékeznek a saját halálukra

Egyes beszámolókban ezek a gyerekeknek arra emlékeztek vissza, hogyan vesztették életüket az egyik korábbi életük során.

„Apám azt mondta, hogy amikor a bátyám 3 éves volt, valami ilyesmit mondott: »Amikor idősebb voltam, volt egy csinos barátnőm. De meghaltunk egy autóban…«” 

Anyukám azt mondta nekem, hogy amikor 3 vagy 4 éves lehettem, sikoltozni és sírni kezdtem, amikor megláttam egy kék színű Volkswagen Bogár autót. Ekkor elmondtam neki, hogy ebben az autóban haltam meg, ráadásul egy pici baba is volt a hasamban.

„A koronavírus járvány előtti időszakban éppen az egyik barátom 3 éves lányával voltam, amikor a kicsi meglátott egy nagy katonai hajót. Ekkor elgondolkodott, a távolba nézett, majd azt mondta: »Emlékszem, amikor nekem is elsüllyedt a csónakom. Rengeteg cápa vett körbe…« Mikor elmondtam ezt a furcsa jelenetet a szüleinek, elmondták, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy ilyesmit mondott a gyerek…”

„Az öcsém nem sokkal szeptember 11-ei terrortámadás után született. Amikor még gyerek volt, elmesélte, hogy korábban egy magas épületben dolgozott, ahol öltönyt viselt. Teljesen kiborította vele a szüleimet” – ez pedig nem is csoda, hiszen egy ilyen helyzetben a szülők többsége teljesen érhető módon rendkívül zavarba jön, és hirtelen azt sem tudják, hogy hogyan reagálhatnák le gyermekük állítólagos „visszaemlékezését”.

Emlékeznek bizonyos helyekre

Voltak olyan gyermekek is, akik nem a haláluk okára emlékeztek vissza, hanem arra, hogy pontosan hol és kikkel is éltek együtt. Vérfagyasztó vallomásaikban alapos részletességgel számoltak be arról is, hogy milyen környék vette őket körbe az egyik korábbi életük során.

A munkatársamnak van egy fia, aki körülbelül 3 éves korában azt mondta neki, hogy ő korábban rizst termesztett és olyan helyen lakott, ahol két folyó találkozott. Ha ez még nem lenne elég hihetetlen, meg is tudta nevezni ezeket a folyókat. A kollégám pedig meg is találta ezt a két folyót Ázsiában. Elég durva.

„Három- és ötéves korom között végig arról beszéltem a szüleimnek, hogy korábban Írországban éltem. Sőt, el tudtam mondani a szüleimnek azoknak a helyeknek a nevét is, amerre jártam… Anyukám teljes sokkot kapott, mert sehol sem hallhattam ezekről a helyekről korábban. Akkor még internet sem volt.”

Együtt maradt a család?

Néhány lurkó úgy beszélt, mintha már korábban is tagjai lettek volna annak a családnak, ahol jelenlegi életükben is élnek.

„A fiam most 31 éves, 5 éves korában azonban igencsak megdöbbentett. Egy éjszaka ugyanis felriadt és megkérdezte tőlem, hogy: »Hol van Banjo?! Mikor keressük meg?« Ledöbbentem. Banjo volt a családi kutyánk neve, akkor, amikor még nagyon kicsi voltam. Sosem beszéltem neki korábban róla. A fiam egyébként az elhunyt bátyámra emlékeztet. Ugyanaz a kedvenc színük, ugyanazt az ételt szeretik, mindketten szeretnek énekelni… Nem tudok nem arra gondolni, hogy a bátyám lelke vándorolt bele…”

„Amikor még nagyon kicsi voltam, volt egy kis problémám a beszéddel. Egy alkalommal anyukám már olyannyira elkeseredett a dolog miatt, hogy sírni kezdett. Ekkor megszólaltam, és azt mondtam neki: „Semmi baj, én voltam a dédnagymamád, majd vigyázok rád«.”

A fiam egyszer azt mondta: »Anyu, amikor én nagy voltam, te pedig kicsi, emlékszem, hogy táncoltunk a konyhában.« Az egyetlen ember, akivel a konyhában táncoltam, az a nagyapám volt.

Válaszok nélkül

Lehetnek olyan gyermekek is, akiknek bár derenghet valami, mégsem tudnak pontosan visszaemlékezni arra, hogy mi is történhetett velük előző életükben.

„Amikor az akkor 4 éves fiammal elhajtottunk egy temető előtt, hátborzongató dolgot mondott. Megkérdezte tőlem, hogy tudom-e, hogy mikor halt meg és hova temették el. Nem értettem a dolgot, így hát megkérdeztem tőle, hogy mit akar ezzel mondani. Ekkor azt mondta nekem, hogy ő már egyszer meghalt, eltemették egy temetőben és ezek után kezdett nőni a hasamban. Felállt a szőr a hátamon, amikor ezt mondta. Mikor később rákérdeztem, soha többet nem emlékezett arra, hogy ezt mondta volna.”

Via: (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top