nlc.hu
Család

Soma Mamagésa a gyermekkoráról

Soma Mamagésa gyermekkori traumáiról vallott: „Apámnak nem voltam elég jó”

Sok mindent kellett feldolgoznia felnőttként.

Soma Mamagésa két éve fesztette el édesapját, aki ekkor 80 éves volt. Ugyan a gyászhírt szívfacsaróan fogalmazta meg, azonban most felidézte, gyermekkorában nem volt egyszerű az élet apukájával. 

Soma Mamagésa

Fotó: Nagy Zoltán

A Best magazinnak arról mesélt, honnan ered az elképesztő kötelességtudata. Az ígéreteit mindig betartja, ha valamit mégsem sikerül, akkor elfogja a szorongás

Apám szó szerint belém verte a pontosságot és a kötelességet. Csak egy példa, 16 éves voltam, Hajdúnánáson éltünk, az egyik osztálytársamnak szülinapi bulija volt. Elkéredzkedtem apámtól, elengedett, de azt mondta, este 10 órára érjek haza. Hat percet késtem, ezért olyan pofont kaptam, hogy a fal adta a másikat. Utána próbált kiengesztelni, mondta, hogy nem úgy gondolta, és átölelt. Vágytam a szeretetére, szeretett is, csak úgy, a maga módján. A születésemnél út várt, enyhén szólva nem örült, hogy lány lettem. Alapvetően szorongó ember volt, innen jöttek az indulatai

 – fogalmazott Mamagésa, majd arra is kitért, emiatt sokat szenvedett édesanyja is. „Az anyukám jobban ki tudta mutatni a szeretetét, de ő nagyon szenvedett a házasságában, és mivel rajtunk kívül nem volt támasza, a legidősebb öcsémmel nagyon együttéreztünk vele. Tehát apámnak nem voltam elég jó, anyámnak meg gyermekkorom óta a segítője voltam. Felnőttként sokat dolgoztam magamon, hogy mindezt feldolgozzam, az öngyógyító könyvem erről szól.

Soma Mamagésa és férje 35 éve vannak együtt, de nem titkolja, volt pár év, amikor nem voltak hűségesek egymáshoz. „Soha nem hazudtam a férjemnek, nem titkolóztam előtte. Tudta, hogy egy magas vérmérsékletű nővel él együtt. Azzal, hogy hűtlen voltam hozzá. bántottam, fájt neki. De egy idő után, hála a jó istennek, volt egy fordulópont az életünkben. Szerelmes lett, amibe én pusztultam majdnem bele, annyira fájt. Mégis azt mondom, hála a jóistennek, mert végül a férjem hűtlensége mentette meg a kapcsolatunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top