Leléptek a szülők a bébiszitter pénzével, a kisbabájukat azonban nála hagyták

F.C. | 2024. Május 18.
A kifosztott dajka nyakán maradt a csöppség.

Egy kínai bébiszitter már 5 hónapja kénytelen gondoskodni egy kisgyermekről mindenféle díjazás nélkül, miután a gyerek szülei nyomtalanul eltűntek a tőle kölcsönkért pénzzel, a csöppséget pedig egyszerűen nála hagyták.

Yu asszonyt egy házaspár vette fel Harbinban, hogy gondoskodjon az újszülött fiukról, havi 7000 jüanért (átszámítva mintegy 345 ezer forintért). Nem sokkal ezután a szülők azt mondták a dajkának,  hogy Tianjinba kell utazniuk, mert jelentős örökséghez jutottak, és megkérdezték a nőt, hogy ki tudná-e őket segíti pénzzel, hogy kifizessék az ügyvédet és az utazásukat. Emellett pedig úgy döntöttek, hogy a bébiszitternél hagyják addig a gyereküket, amíg elintézik a hivatalos ügyeket.

Drága órákról, autókról és más luxuscikkekről mutattak neki fotókat, mondván ezt mind megörökölték, illetve egy harbini szálloda tulajdonosi papírjait is lobogtatták a nő előtt, igazolva, hogy komoly örökséghez jutottak. A bébiszitter semmit sem gyanított: adott nekik kölcsön, – abban bízva, hogy majd rendezik a szülők a tartozást az örökségből -, illetve belement, hogy a hazaérkezésükig a gondját viseli a csöppségnek. Azt gondolta, semmi ok az aggodalomra. Ám tévedett!

Yu asszony a tavaly novemberben nála hagyott kisgyerekkel – Forrás: odditycentral.com

Yu asszony arra panaszkodott nemrég a sajtóban, hogy tavaly óta nem kapott fizetést, pedig a szülők eltűnése óta gondoskodott a gyerekükről, valamint odaadta nekik a megtakarított pénzét, sőt még a bátyjától is kölcsönkért, mert abban bízott, hogy a szülők majd visszafizetik, amint hozzájutnak az örökséghez. Átszámítva összesen 5,4 millió forintot adott nekik kölcsön.

A kétségbeesett bébiszitter utólag megtudta, hogy a szülők átverték őt a luxuscikkekről mutogatott fotókkal és a szálloda tulajdonosi papírjával (egytől egyig hamisítványok volta) azért, hogy kicsalják a nő megtakarítását.

Yu asszony többször is megpróbálta felvenni a kapcsolatot a szülőkkel telefonon keresztül, de úgy tűnt, hogy végleg eltűntek. Felvette a kapcsolatot az állítólagos szállodájukkal is, de az ottani tulajdonosok soha nem is hallottak róluk, így beigazolódott a félelme, hogy csalás áldozata lett. Azt azonban nem érti, hogyan mondhattak le a szélhámos szülők a gyerekükről. Most már nincs szíve magára hagyni a kisgyereket, mivel hónapok óta gondoskodik róla és megszerette. Könnyen megeshet, hogy valójában nem is ők a gyerek valódi szülei.

A rendőrség nyomoz az ügyben.

(via)

Exit mobile version