nlc.hu
Család
Kizárta az erkélyre az édesanyját egy kisgyerek Zalaegerszegen

Kizárta az erkélyre az édesanyját egy kisgyerek Zalaegerszegen, tűzoltókat kellett hívni

A negyedikről kért segítséget.
ajtó

Újabb “veszélyes” kétévessel “gyűlt meg a baja” a tűzoltóknak. A kisgyerek kizárta az erkélyre az édesanyját Zalaegerszegen, az Átalszegett utcában. Tűzoltók mentették meg a szorult helyzetbe került szülőt. Mint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-posztjából kikerül, a város hivatásos tűzoltói magasból mentő segítségével feljutottak az erkélyre, majd visszaengedték az anyukát a lakásba.

Amúgy nem ez az első alkalom, hogy “veszélyes kétévesek” adnak pluszmunkát a tűzoltóknak. Legutóbb, 2 hónappal ezelőtt a lakásból zárta ki az anyját egy kisgyerek. Hiába rimánkodott a szülő, nem nyitott neki ajtót a gyerkőc. A budapesti galibához ugyancsak a tűzoltókat kellett kihívni.

Az ilyen és ehhez hasonló esetek nyomán a tűzoltóság már elkészítette a “veszélyes kétévesek” profilját, akárcsak egy FBI profilozó. Vicces összegzésüket a Facebookon tették közzé mindenki okulására:

Ha egy Veszélyes Kétéves a mentális trénered, akkor:

  • biztosan megtapasztalod, mi van a komfortzónádon kívül
  • előbb-utóbb ugyanúgy üvöltesz, mint ő (segítsééég, segítsééég, vagy valami hasonlót)
  • rájössz, hogy az a király, aki a kilincseket működteti
  • nem vágysz többé ki az erkélyre (száradjon ki az a leander)
  • lesz néhány perced, amely évszázadokig fog tartani (vagy úgy érzed)
  • megtapasztalod, milyen érzés, ha mindenki hülyének néz
  • nyereség: mindenképpen fogsz megoldást találni szorult helyzetedre, és, ha nem akadtál ki nagyon, akkor még az asszertív kommunikációt is gyakorolhatod („Kicsim, anyának nagyon rosszul esett, hogy kizártad az erkélyre. Bizonytalanságot keltett bennem a helyzet, megkérlek, máskor ne tegyél ilyet…”)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top