nlc.hu
Család
Nem mondta el, hogy melyik gyerekét fogadta örökbe

Nem árulja el a családjának az anya, hogy melyik gyerekét fogadta örökbe

Egy édesanya őszintén mesélt arról, hogy családja arra kérte, árulja el, hogy melyik a vér szerinti gyermeke. A kétgyermekes anyuka komoly határokat szabott, és a mai napig titokban tartja örökbefogadott kislányának kilétét, hogy a gyerek ne váljon a megkülönböztetés áldozatává.

Egy gyermek érkezése mindig hatalmas boldogságot és csodás élményeket tartogat, különösen az örökbefogadás esetében, amikor a gyerekek egy biztonságos és szerető családra lelhetnek. Ennek ellenére az örökbefogadás folyamata telis-tele van nehézségekkel. A legtöbb esetben a család örömmel és szeretettel várja a kisbaba érkezését, azonban akadnak olyanok, akik nehezebben viselik a beilleszkedést. Egy család nemrég hasonló problémával szembesült, éppen ezért az édesanya komoly határokat szabott: nem árulta el, hogy melyik lányát fogadta örökbe. 

Egy saját, egy örökbefogadott

Egy édesanya nemrég a Redditen osztotta meg történetét, mivel úgy érzi, hogy családja nem mutat tiszteletet az egyik kislánya iránt. Attól fél, hogy családja másképp bánna gyermekeivel, ha tudnák, hogy melyiküket fogadták örökbe. 

Egyedülálló, húszéves nőként körülbelül két hónapja szültem egy kislányt, ezzel egy időben pedig örökbe fogadtam egy második kislányt is, aki három nappal korábban született. A névtelenség miatt a lányomat, akit a méhemben hordtam ki, most Rose-nak fogok hívni, míg a második, örökbefogadott gyermeket Lilynek

– kezdte az édesanya, aki elmondta, hogy az örökbefogadása hátterében valójában egy különleges történet áll. Azt mondja, hogy ugyanabban az időszakban esett teherbe, amikor legjobb barátnője is. A különbség az volt, hogy barátnője egyáltalán nem állt készen arra, hogy gyermeket vállaljon. 

„Anna úgy érezte, hogy nincs jó helyen sem érzelmileg, sem anyagilag ahhoz, hogy gyermeket vállaljon. Azt mondta, hogy fontolgatja az abortuszt, de szeretné, ha gyermekének máshol jó élete lehetne” – fűzte hozzá az édesanya, aki ekkor úgy határozott, hogy örökbe fogadja és felneveli Lilyt, vagyis a legjobb barátnője kislányát. Azt akarták, hogy a két kisbaba úgy nőjön fel, mintha ikrek lennének, akiknek, ha eljön a megfelelő pillanat, elmondják az igazat. 

Ikrek

Egy édesanya nem fedte fel a családja előtt, hogy melyik gyermekét fogadta örökbe (Fotó: Getty Images)

Na, de melyik az igazi?

Sokáig úgy tűnt, hogy minden könnyedén és jó úton halad egészen addig, amíg a kétgyermekes anyuka családja nem találkozott az „ikrekkel”. Elmondása szerint nagymamája szinte egyből feltette a nagy kérdést: „Na, de melyik az igazi lányod?” 

„Lesütötte a szemét, és azt mondta: de tudod, hogy mire gondolok – mesélte az anya. – Mondtam neki, hogy nem, mert mindketten az én lányaim. Dühös lett és megkérdezte, melyik az »igazi lányom«. A szüleim támogatták, és arra kértek, hogy mondjam el, melyik lányomat fogadtam örökbe.”

Nem csoda, hogy az édesanya a hallottak alapján teljesen ledöbbent, így megtette az egyetlen dolgot, ami abban a helyzetben eszébe jutott: elküldte családját, majd hangsúlyozta, hogy ha nem kérnek bocsánatot, nem láthatják az unokáikat.

Ne legyen eltérő bánásmód!

Az Illinois-i Örökbefogadási Központ szakértői szerint a családok eltérően kezelik ezeket a helyzeteket, és fontos, hogy a gyerekek ne érezzenek megkülönböztetést. 

„Bátorítsuk a családtagokat, hogy az örökbefogadott gyermekkel ne bánjanak másképp. Vonják be őket a családi tevékenységekbe, hagyományokba és ünnepségekbe. Ez elősegíti az összetartozás érzésének kialakulását, és támogatja a gyermek beilleszkedését a családba.” 

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top