nlc.hu
Család
Karácsonyra kapta a kisrepülőt a 17 éves Viki, amivel lezuhant - haláláért önmagát hibáztatja az apja

Karácsonyra kapta a kisrepülőt a 17 éves Viki, amivel lezuhant – haláláért önmagát okolja az apja

A fiatal pilóta vitorlázógépe 200 méter magasból csapódott a földnek.
lezuhant gép,

Önmagát okolja a történtekért a Dunakeszi Repülőtéren a vitorlázógépével egy hete lezuhant lány édesapja – értesült a Blikk. A 17 éves Viki a földbe csapódott a gépével, amely egy, 1959-ben gyártott L-Spatz 55 típusú vitorlázó volt, az apjától kapta karácsonyra. Mint a lap megtudta, azért vette meg a repülőt a lányának, hogy Viki bármikor fel tudjon szállni vele. A Facebookon egy kommentben is hangot adott annak, hogy mennyire fáj neki a lánya elvesztése. “Ezzel a géppel ez volt a 3. felszállása, még nem volt gyakorlata vele. (…) Magamat hibáztatom. Megvettem neki a koporsóját” – írta összetörve.

Viki imádta a vitorlázórepülést, harmadik éve tanulta a klubban, eddig mintegy 25 órát repült. Ebből idén hetet. A lap információi szerint a tragédia megtörténtekor 4 iskolakört tett meg a reptér körül, amikor megtörtént a baj. Mintegy 200 méter magasan lehetett, amikor dugóhúzóba került, elveszítette az irányítást a kisgép felett és lezuhant. A tudása ugyan megvolt ahhoz, hogy kezelje a helyzetet, a magasság azonban nem volt elegendő; túl alacsonyan volt, amikor megtörtént a baj.

A hatósági vizsgálat még tart, így a repülőklub vezetője egyelőre nem nyilatkozott a történtekről.

Mint arról korábban beszámoltunk, Viki egyik családtagja hívta ki a mentőket, miután észrevették, hogy eltűnt a levegőben a kisgép. A lányt a tűzoltók vágták ki a roncsok közül, életveszélyes állapotban volt. A koponyája több helyen is betört, valamint a lábai is nagyon súlyosan megsérültek. Már a helyszínen életmentő beavatkozásokra volt szükség. Lélegeztetve szállították kórházba mentőhelikopterrel, ám a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Két hónapja Martonvásár közelében történt tragédia. A 60 éves budapesti üzletember, egykori szingapúri nagykövet, Magyari József és utasa, egy 26 éves fiatalember halt meg a szerencsétlenségben.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top