nlc.hu
Család
Ezért maszturbálnak valójában a nők egy új kutatás szerint

Miért maszturbálnak a nők? – Meglepő választ adott egy kutatás

Svájci kutatók 370 nőt kérdeztek arról, hogy milyen gyakran maszturbálnak, és milyen okok állnak mögötte.

A nők elsősorban nem a szex iránti vágy miatt önkielégítenek, hanem ez egy megküzdési mechanizmus és a stressz levezetésnek módja – állítja egy friss tanulmány.

Svájci kutatók 370, 18 és 56 év közötti nőt kérdeztek arról, hogy milyen gyakran maszturbálnak, és milyen okok állnak mögötte. Kiderült, hogy a csoport tagjai átlagosan kilenc alkalommal önkielégítettek egy hónap alatt, ám azok, akik szorongtak vagy stresszesek voltak, gyakrabban maszturbáltak.

Az egyik nő, aki részt vett a felmérésben, ezt írta: „Számomra ez egy szelep is a stressz levezetésére. Észrevettem, hogy például vizsgaidőszakban gyakrabban maszturbálok”. Egy másik szerint „az önkielégítés eltereli a figyelmet és feloldja a stresszt”, míg egy harmadik hozzátette: „visszavisz az itt és mostba, és egy pillanatra minden mást elfeledtet velem”.

Női vaginára emlékeztető fél narancs

Fotó: Unsplash

Összességében a nők 12 százaléka mondta azt, hogy stresszoldó megküzdési mechanizmusként maszturbál. De a fő ok, amiért magukhoz nyúlnak, a nyugalom és a relaxáció elősegítése volt, 64 százalékuk mondta, hogy ez volt az oka, hogy önkielégítettek. 55 százalék azt is megjelölte magyarázatként, hogy örömöt szereznek maguknak.

„A vizsgálatunkban részt vevő nők szerint a maszturbáció a pozitív érzelmek kiváltására és stressz esetén az ellazulás elősegítésére szolgáló stratégiaként szolgál” – olvasható a tanulmányban, amelynek eredményei összhangban vannak más kutatásokkal. Egy korábbi, 425 német nő bevonásával készült tanulmány szerint a nők fele azért maszturbál, hogy ellazuljon, míg negyede azért teszi, hogy csökkentse a stresszt.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top