nlc.hu
Család
Kislányával hajtott a vonat elé Nyírbátorban

Kislányával hajtott a vonat elé, élet-halál között a 8 éves gyerek

Vasárnap történt a baleset, még mindig válságos az állapota.

Még mindig élet-halál között lebeg az a 8 év körüli kislány, aki az édesapjával együtt hajtott fel a vonat sínekre és ütköztek a szerelvénnyel Nyírbátorban, vasárnap délután. A Tények úgy értesült, a vonat ütközője az utastér közepéig fúródott be és pont eltalálta a gyereket, majd közel száz méteren keresztül tolta maga előtt a roncsot. 

A vasúti átjáró másik oldalán egy rendőrautó állt, ami villogott és dudált is, de a sofőr nem állt meg, a dízelvonat elé hajtott.

Az apát és gyerekét kórházba vitték, a kislányt helikopterrel.

A MÁV szerint a fénysorompó szabályosan működött és tilosat mutatott, amikor a baleset történt.

Ez volt idén a 48. baleset, ami vasúti átjáróban történt; ez 15-tel több, mint 2023-ban az évnek ugyanebben az időszakában. Idén már tízen vesztették életüket vasúti átjárós balesetben, és 27-en sérültek meg.

A vasúttársaság amúgy idén tavasszal ismét kampányt indított a vasúti átjárós balesetek megelőzéséért. A MÁV ennek során újra nyomatékosan kérte a közlekedőket a szabályok betartására és a körültekintő közlekedésre. A 2024-es kampány alatt szerte az országban, de kiemelten a vasúti átjárók közelében újra találkozhatunk figyelemfelkeltő plakátokkal. Motorvonatok fedélzeti monitorain, vágányvégi kijelzőkön valamint online felületeken is megjelentek folyamatosan vasútbiztonsági témájú üzenetek és filmek. Figyelemfelkeltő rádióspotok is adásba kerültek országos rádiók reklámsávjaiban. A nyári időszakban Balaton-menti és a Velencei tó közelében fekvő vasúti átjáróknál is erősítették a kampányt. A MÁV a vasútbiztonsági kampány kezdete óta működteti a www.mav.hu/erjhaza oldalt.  Az oldalon elrettentő baleseti helyszíni fotókat, magyarázó- és alap vasútbiztonsági információkat, és a témában készült saját videókat mutatnak meg. A vasúti átjárós balesetek rendkívül magas száma miatt 2022. május 3-án a mozdonyvezetők nyílt levélben fordultak a közúti közlekedőkhöz.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top