nlc.hu
Család
Belépődíjat szednek a meghívott gyerekektől a brit szülők

Nem elég az ajándék, újabban belépőt is szednek a szülinapi zsúrokra

Nyilván sokba kerül, ha valaki világra szóló zsúrral ünnepli a gyereke szülinapját, azt várni viszont, hogy erre a vendégek dobják össze a pénzt, igazi arcátlanság.

Ez a véleménye annak a Londonban élő édesanyának is, aki két gyerekének köszönhetően gyakran kap kézhez meghívókat szülinapi bulikra. Az utóbbi időben érdekes trend ütötte fel a fejét, amit egyszerűen nem bírt szó nélkül hagyni: az ajándék mellett meghatározott összegű beugrót is kérnek a gyerekektől, amolyan hozzájárulásképp a minél nagyobb felhajtáshoz…

Nem elég az ajándék, újabban belépőt is szednek a szülinapi zsúrokra

„Ha azt akarod, hogy a gyereked ott lehessen a születésnapi összejövetelen, amire meghívták, fizetned kell” – kezdte kiborulását Lucky Magezi, aki szerint minden határon túlmegy, amit a szülők újabban megengednek maguknak.

„Azzal, hogy ajándékot vegyünk az ünnepeltnek, nincs semmi bajom, bár az utóbbi időben már kívánságlistát is kaptunk a meghívók mellé, finoman utalva arra, hogy abból válasszunk meglepetést” – védte ki az édesanya az elején a kötözködést, hiszen nem arról van szó, hogy üres kézzel vinné a kicsiket a buliba.

A legutóbbi szülinapozás előtt viszont kikötötték, hogy csak az vehet részt a zsúron, aki befizet a kívánságlistából választott ajándékon túl 10.000 Ft-nak megfelelő összeget, amolyan hozzájárulásként a nagyszabású bulihoz.

Nem elég az ajándék, újabban belépőt is szednek a szülinapi zsúrokra

Ha nem telik rá, nem kell rázni a rongyot

A 29 éves Lucky fodrászként dolgozik, és mint mondja, nem veti fel a pénz. Amikor a saját gyerekei lesznek egy évvel öregebbek, olyan bulit szervez nekik, amelyik nem üríti ki teljesen a családi kasszát, és aminek a megvalósításához nem másoktól kell belépődíjat szednie.

„Értem én, hogy az utóbbi időben mindenki nehezebben jön ki a fizetéséből, ez azonban senkit nem jogosít fel arra, hogy másokkal fizettesse ki a gyereke szülinapi buliját. Az a véleményem, hogy ha nem telik rá, nem kell rázni a rongyot” – folytatta, hozzátéve, hogy sokan már azért maradnak távol a zsúroktól, mert nem tudják befizetni a gyereküket a buliba.

Lucky szerint nem a gyerekek követelnek maguknak fényűző ünnepséget, hanem a szülők akarnak tovább nyújtózkodni annál, ameddig a takarójuk ér. A kisebbeket egy parkba szervezett piknik, közös fagyizás és tortázás is boldoggá teszi, nem alapkövetelmény, hogy animátor, ugrálóvár és arcfestés is legyen a bulin.

A kifakadására reagálók között többen is voltak, akik megerősítették az arcátlan trend terjedését, hozzátéve, hogy nemcsak gyerekzsúrokon egyre gyakoribb: esküvőket, babaköszöntő- és nemfelfedő bulikat is szerveznek ezt a módszert bevetve.

Nyitókép: Getty Images – AlexandarNakic

Forrás: Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top