nlc.hu
Család
Óvodában lebénult és értelmi sérült gyerek

Negyedmilliárd forint kártérítést kap az óvodától egy magyar gyerek

Több mint 240 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság egy lebénult kisfiú családjának. A gyerek három éves korában, 2013-ban a szabadban tízóraizva félrenyelt egy répadarabot egy budapesti, tizenötödik kerületi óvodában. Az óvónő próbált segíteni rajta, ám a kisfiú a mentők érkezésére oxigénhiányos állapotba került, újra is kellett éleszteni; lebénult és értelmileg is sérült lett – hangzott el az rtl Híradójában.

Negyedmilliárd forint kártérítést kap az óvodától egy magyar gyerek

A család élete tönkrement, a szülők elváltak,

az anya beteg fiával Németországban él.

A család kártérítésért indított polgári perében mostanra hozott döntést a Kúria. Döntésük értelmében az óvodát fenntartó önkormányzattól 243 millió forint kártérítés mellett ezentúl havonta 1,8 millió forint járadékot kap a szerencsétlenül járt fiú családja.

 

Az önkormányzat jelezte a családnak, hogy az ítélet kézhezvételét követően fizetni fognak.

„Ez nem egy lottó ötös főnyeremény. Boldogan odaadnám bárkinek, ha valaki azt mondaná holnap, hogy a gyerekem ugyanolyan lesz, mint régen”

mondta el az rtlnek az édesanya. Mint megjegyezte: az összeg rengeteget segít nekik, a fiú végre komoly terápiát kaphat és több olyan műtéten is áteshet, ami a további romlás helyett stabilizálja állapotát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top