nlc.hu
Család
Tűző napon álló buszban hagyott kislány haláláért kiszabott büntetés

Nem kerül börtönbe a négyéves utasát a forró buszban felejtő sofőr

A kislány hősokk következtében három nap múlva meghalt a kórházban.

Jogerőre emelkedett a felfüggesztett börtönbüntetése annak a buszsofőrnek, aki két évvel ezelőtt a buszában felejtett egy kislányt a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tomajmonostorán. A gyerek hősokk következtében elhunyt. A Magyar Hang vette észre a Szolnoki Törvényszék közleményét, amely szerint a másodfokon eljáró törvényszék helyben hagyta az elsőfokú ítéletet. A férfit

Nem kerül börtönbe a négyéves utasát a forró buszban felejtő sofőr

foglalkozás körében elkövetett, halált okozó veszélyeztetés

vétségében mondták ki bűnösnek és két év, öt éves próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés mellett 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Emellett öt évre eltiltották a személyszállítástól. 2022 júniusában az 59 éves buszsofőr Tiszaderzsről Tomajmonostorára szállított gyerekeket. Megérkezés után a sofőr elmulasztotta átvizsgálni a buszt, amin egy négyéves gyermek fent maradt. A tűző napon

parkoló buszban több mint ötven fokos forróság

alakult ki a csukott ajtók és ablakok miatt. A kislány olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nappal kórházba szállítása után életét veszítette – írta meg akkor az nlc.

„Ineznek 41,5 Celsius-fokos volt a testhője. Felfoghatatlan az a szenvedés, amit átélhetett. Egy órán keresztül küzdöttek azért a mentők, hogy egyáltalán szállítható állapotba kerüljön, és mentőhelikopterrel el tudják vinni a debreceni kórházba”

– nyilatkozta a tragédia után az elhunyt kislány apja, Rusvai Zoltán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top