Idén is ellátogat a finn Mikulás Magyarországra – kiderült, mikor

CS.Á. | 2024. Október 27.
Kezdődhet a készülődés, idén is lehet találkozni a Mikulással!

A Mikulásgyár elárulta, hogy idén is ellátogat Magyarországra Joulupukki, a finn Mikulás. Mint információjukból kiderül, 2024. november 29. és december 21. között lehet önkénteskedni immár jubileumi, 20. alkalommal, az eseménysorozatot pedig Joulupukki nyitja meg nocember 29-én 11 órakor.

A megnyitót követően Joulupukki 10 napon át sok tízezer magyar gyermekkel találkozik majd a tervek szerint, a főhelyszínt és a gyűjtőpontokat pedig hamarosan nyilvánosságra is fogják hozni.

A finn Mikulás, Joulupukki egyébként igen különleges helyet foglal el Finnország kultúrájában. A neve szó szerint ezt jelenti: „Karácsonyi Kecskét”, ez az elnevezés pedig egy régi finn népi hagyományhoz vezethető vissza, melynek során karácsonykor egy kecskeszerű figura látogatta végig, sorra a házakat. Joulupukki azonban persze ma már sokkal inkább a Mikulás modern változatát képviseli, aki a klasszikus piros ruhában, hófehér szakállal érkezik, és a finnországi Lappföldön, Rovaniemi városában lakik. Rovaniemi, amely a sarkkör közelében található, éppen ezért hivatalos Mikulás-falut is üzemeltet, ahol egész évben várják a látogatókat.

via

Exit mobile version