nlc.hu
Aktuális

Mikulásünnepre tartó bv-s mentett életet Zalában.

Mikulás mentett életet Zalában

December ötödikén egy Zala megyei mikulás baleset szemtanúja volt, majd megmentette az autós életét.

Szijj Marcell büntetés-végrehajtási főtörzs-őrmester december ötödikén délután Szombathelyről egy Zala megyei börtönbe tartott, az ottani dolgozók gyermekeinek szánt mikulás ajándékokkal. A 74-es főúton, Győrvárnál fának ütközött furgont látott, eszméletlen férfivel a volánjánál.

Szijj főtörzsőrmester bekapcsolta a bv-s kisbusz kék villogóját,

Képünk illusztráció, Szijj főtörzs kisbusszal vitte a csomagokat.

Képünk illusztráció, Szijj főtörzs kisbusszal vitte a csomagokat.

áramtalanította a sérült autót ezzel figyelmeztetve az érkező járműveket. A furgon felgyűrődött motorháztető alatt hozzáfért az akkumulátorhoz, levette a sarukat, így áramtalanítva a járművet. Ezalatt kérte a szemtanúkat, hogy hívják a 112-őt. Megvárta, amíg a tűzoltók, a mentők és a rendőrök a helyszínre érnek, a mentőhelikopter érkezéséig a mentők keze alá dolgozott. A balesetet szenvedett férfit

több mint egy órán át próbálták újraéleszteni, ami végül sikerült.

A bv. főtörzsőrmester – aki a büntetés-végrehajtási szervezetnél elsajátította és az évenkénti oktatáson gyakorolja is az újraélesztést, az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja. Egyetlen pillanatig sem tétlenkedett, azonnal tudta, hogy mit kell tennie. A helyszínen intézkedő egyenruhások összehangolt munkáját példázta, hogy miután a sérültet kiemelték az összetört furgonból, a hordágyat egy mentős, egy rendőr, egy tűzoltó és egy büntetés-végrehajtási dolgozó emelte át az árokpartról az úttestre – írja a Blikk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top