nlc.hu
Szabadidő

Grincsnek öltözve rontotta el gyerekek karácsonyát a pap

„A Mikulás nem létezik. Jézus igen” – Grincsnek öltözve rontotta el gyerekek karácsonyát a pap

A karácsony az év legvarázslatosabb időszaka, amit még akkor is élvezhetsz, ha már rég elmúltál gyerek. Kivéve, úgy tűnik, ha texasi lelkész vagy.

David Harold Grishamnek hívják azt a texasi lelkipásztort, aki látszólag úgy döntött: az lesz élete missziója, hogy tönkretegye a karácsonyt. Ebbe pedig olyan szinten áll bele, hogy egyenesen Grincsnek öltözve rombolja le az ünnep varázslatos mítoszát, és egy feliratot tartva állt be egy általános iskola elé, hogy minden gyerek jól lássa az üzenetét:

„A Mikulás nem létezik. Jézus igen”

Bár elsősorban Amerikában jár körbe karácsonykor a Mikulás, nálunk pedig inkább a kis Jézus/Jézuska/angyalkák/ki hogy hívja hozza az ajándékokat, nem gondoljuk, hogy Grisham célja az volt, hogy felhívja a magyar kultúrára a figyelmet. Inkább merő gonoszságból támadta be a Mikulást, amit nemcsak mi gondolunk így: a lelkészre kihívták a rendőröket is.

„Bántalmazott egy szülő, eltépte a táblámat. A rendőrség pedig mindent megtett azért, hogy eltérítsen a küldetésemtől, és amennyire csak tudtak, megakadályoztak abban, hogy gyakoroljam a szólásszabadság jogát. Ezt gyakorlatilag beismerték. Nagyon nem professzionális” – panaszkodott Grisham a Facebookon.

grincsnek öltözött férfi leplezi le a mikulást az iskolák előtt

Fotó: Facebook/David Grisham

És hogy mi motiválja a lelkipásztort abban, hogy lerombolja a karácsony varázslatos illúzióját? „Több száz gyereknek és szülőknek is elmondtam. Nagyon sok mindent elárul a társadalmunkról, hogy ilyen végletekig megyünk egy HAZUGSÁG védelmezésében. Hogy eddig menjünk azért, hogy a gyerekek meghallják az igazságot. Nem véletlenül van bajban az országunk” – magyarázta Grisham.

Egy, a Grincsnek öltözött papról készült videóban hallható, ahogy Grisham azt üvöltözi: „Ne hazudjatok a gyerekeiteknek!”. Az általános iskola igazgatója az ABC Newsnak elmondta, hogy Grishamet „nem látjuk szívesen. Nagyon elszomorít, hogy néhány gyerkőcöt és a családjukat megrémítette.”

Grisham azonban kitart amellett, hogy jót tesz, hiszen a vallási meggyőződése motiválja. „Utcai prédikátorok kis csoportjának lelkésze vagyok, akik kivisszük az evangéliumot az utcákra azokhoz, akik nem lépnek be a templomba” – írta a Facebookon. Ez pedig nyilván azokra a gyerekekre is vonatkozik, akik csak szeretnének hinni a Mikulásban (is).

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top