nlc.hu
Szabadidő

Elmondta a kisfiának, hogy a Mikulás nem létezik

„Ő egy ijesztő öregember” – Elmondta a 4 éves kisfiának, hogy a Mikulás nem létezik

Rázúdult a népharag a fiatal anyára, aki elmondta a 4 éves kisfiának, hogy a Mikulás nem létezik.
Mikulás ajándékot rejt a harisnyába a kandallónál

Egy fiatal brit anyuka elmondta a négyéves fiának, hogy a Mikulás nem létezik, és nem ő viszi az ajándékokat a gyerekeknek. Charlie Hayes azért döntött így, mert szerinte a Mikulás egy „furcsa öregember”, aki „hátborzongató”.

A 22 éves édesanya egy csaknem 700 ezer megtekintésnél járó TikTok-videóban mesélte el, hogy a családjukban nincs Mikulás.

A nő nem mindennapi hozzáállása óriási felzúdulást keltett a kommentelők körében, sokat elítélték a döntését. A leggyakoribb vélemény az volt, hogy az anya ezzel elrontotta a gyereke számára a karácsonyi varázslatot csak azért, mert önző volt, és mert neki nem tetszik a hagyomány. Mások arra figyelmeztették, hogy a saját családjában azt csinál, amit akar, de meg kell mondania a fiának, hogy nem árulhatja el a többi gyereknek. „Az a probléma, hogy ezzel azoknak a gyerekeknek is tönkreteszed a karácsonyát, akik hisznek benne” – írta egy hozzászóló.

Az anya azonban megvédte a döntését, neki ugyanis egyáltalán nem tetszik, hogy a gyereke szívét egy „bugyuta hazugsággal” törjék össze, vagy azt higgye, hogy amelyik gyerek jobb ajándékot kap, azt jobban szereti a Mikulás.

Nem fogom neki azt mondani, hogy helyénvaló dolog, ha egy idegen bejön az otthonunkba, vagy hogy a Mikulás egész évben figyeli, aztán évente egyszer beleülhet egy random öregember ölébe. Szerintem ez egy kicsit fura

– mondta az anya.

„Ha más szülők a Mikulást akarják, az remek dolog, de szeretném, ha az emberek nyitottabbak lennének arra, hogy a karácsony Mikulás nélkül is lehet nagyszerű, és nem vagyok kegyetlen, nem rontom el a karácsonyi varázslatot a fiam számára” – tette hozzá.

A fiatal nő szerint a négyéves gyereke nagyon intelligens, és Mikulás ide vagy oda, imádja a karácsonyt, amit minden évben nagy szeretettel ünnepelnek családi körben. Megvannak a szokásos karácsonyi hagyományaik, együtt bontják az ajándékokat – csak nagyszakállú nélkül.

Ha már nincs visszaút, és már elég nagy a gyerek, ebben a cikkben van egy jó megoldás annak közlésére, hogy a Mikulás nem létezik.

(Yahoo)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top