nlc.hu
Meghitt percek

Karácsonyfa-lopás Szolnokon

Lebukott a szolnoki Grincs, rendőr állította meg az ünneprontó férfit

Egyszerűen ellopta a városrészben álló, feldíszített karácsonyfát.

Feldíszített karácsonyfát lopott Szolnokon, a pletykafalui városrészben egy helyi férfi. A tolvaj a járdán vonszolta a feldíszített, többméteres fenyőt. Mint a Tények riportjában elhangzik, a “szolnoki Grincs” már majdnem kereket oldott, amikor jött a nem várt fordulat: néhány méter után éppen egy szabadnapos rendőr karjaiba futott, aki azonnal kérdőre vonta a fát cipelő tolvajt este 10-kor. A látványtól a rendőr is meglepődött, de azonnal szolgálatba helyezte magát és tette a dolgát.

Elszámoltatta a tolvajt, majd az időközben kiérkező munkatársával együtt előállították. Az ellopott karácsonyfát pedig lefoglalták és egy közeli ház udvarára tették, majd kalandos úton jutott vissza a pletykafalui közösséghez.

A rendőrségtől megkaptuk a kiadási engedélyt a fára, délután visszatettük a helyére és újból feldíszítettük” – mesélte Menkó Gyula, önkormányzati képviselő. 

Az ünnepi fa így meglett és visszakerült a helyére, de a helyiek azóta sem tudnak napirendre térni az ünneprontó férfi tettén.

Az ellopott fenyőt ugyan megviselte, hogy a földön húzták, és a díszek is megsérültek, de a helyiek pótolták és nem akartak újat állítani, mert ez már a szívükhöz nőtt.

A 29 éves tolvaj ellen a rendőrök eljárást indítottak.

Tavaly amúgy ma karácsonyi utcai dekorációt is ellopták Négyfaluban. Akkor még fel sem szerelték a villanyoszlopokra, már rögtön elorozták az utcákra szánt ünnepi díszítőelemeket. Két világító dekoráció – amit a kiszemelt villanyoszlopnak támasztottak a munkások – annyira megtetszett egy arra járó férfinek, hogy egyszerűen berakta az autójába és elhajtott. Öt évvel ezelőtt pedig fényes nappal „szüretelték le” a karácsonyfát Tata főutcáján: leszedték, majd szatyorba pakolták, úgy lopták el a díszeket.

Kiemelt fotó: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top