Család

Fogadd el, hogy nem most leszel tökéletes anya!

Engedd el, hogy tökéletes anya akarsz lenni, most úgysem fog menni.

Otthonról dolgozol, átváltozol tanítónővé napjában többször, és még a háztartást is rendben kell tartani – ez nem az az időszak, amikor a tökéletességre kellene törekedni. A következő hetekben fel kell készülnöd lélekben arra, hogy nem ezek lesznek a legjobb pillanatok az életedben anyaként, és ez teljesen rendben van.

Egy átlagos, unalmas hétköznapon is nehéz teljesíteni a saját elvárásaidat, hát még ilyenkor, amikor a nehezítő tényezők úgy megszaporodtak az életedben, hogy már észben tartani is nehéz, mi a dolgod a következő percben. A sok információ, ami ömlik a közösségi oldalakról és hírportálokról, szinte kisüti az agyadat, pont nincs erőd arra, hogy azon gondolkodj, melyik pinterestes csoda DIY ötletet valósítsd meg aznap a gyerekekkel.

Engedd meg magadnak, hogy néha ne törődj semmivel!

Hagyd a tökéletességet, hagyd a fantasztikus gyerekkorról alkotott elképzeléseidet, és figyelj befelé. Mondd meg a családnak, hogy hagyjanak békén 20 percig, és ha összedől közben a ház, akkor is szakíts időt magadra. Ne pörgesd a Facebookot, csatlakozz le a netről, hívd fel a legjobb barátnődet, az anyukádat, vagy relaxálj, a lényeg, hogy foglalkozz a saját lelkeddel abban a 20 percben legalább.

Ne most akar tökéletes anya lenni!

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Engedd el az önostorozást, ne ötletelj azon, hogyan lehetnél jobb anya, és ne legyen bűntudatod, amiért tegnap este nem bábelőadással egybekötött órányi esti mesét adtál a gyerekeknek, csak letudtad gyorsan a fektetést, mert alig vártad, hogy eldőlj a kanapén. És ne legyen lelkifurdalásod, amiért nem készítetted el azt a bio kekszet, mert azt sem tudtad, hol áll a fejed nap közben. Most ez van, a helyzet nehéz, ne nehezítsd meg még jobban az életedet.

Ez az időszak pont az, amikor épp elég, ha elég jó anya vagy!

Az élet olyan feladatokat dob most eléd, amilyenekkel még nem találkoztál. Nincs eszköztárad arra, hogy rutinból megoldd ezeket a nehézségeket. Adj időt magadnak, hogy belerázódj, beletanulj a helyzetbe, kitapasztald, milyen módszerekre van szükséged ahhoz, hogy össze tudd tartani a családot, háztartást és a munkát egyszerre. Nem megy egyik napról a másikra, de sikerülni fog, csak engedd meg magadnak, hogy hibázz és újra próbálkozz. Tegyél meg minden tőled telhetőt, ne roppanj bele abba, hogy tökéletes akarsz lenni. Elég vagy úgy, ahogy vagy.

További cikkek a tökéletes anyaságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top