Család

Ne izgulj az ajándékod miatt, a tudomány szerint úgyis örülni fognak neki

Egy hónapja dolgozol a kézzel készített ajándékon, vagy 23-án veszed meg a legközelebbi plázában? Tök mindegy – az, akinek adod, így is, úgy is örülni fog neki.

Egyre jobban szorongsz, mert úgy érzed, még nem találtad meg a tökéletes ajándékot? Pedig nem akarsz csalódást okozni – valami olyat szeretnél adni, ami személyes, ötletes, kreatív és még hasznos is. De aggodalomra semmi ok: a Sage Journals legfrissebb tanulmánya szerint az ajándékozott így is, úgy is örülni fog majd neki.

Ne izgulj az ajándékod miatt, a tudomány szerint úgyis örülni fognak neki 

Az embereknek ugyanis elsősorban tényleg az számít, hogy egyáltalán kapnak valamit, azaz hogy gondoltunk rájuk. Úgyhogy mindegy, hogy hetekig rakosgattál egy mozaikos vázát, vagy vettél egy jópofa cserepet az ócskapiacon, az anyukád ugyanannyira örülni fog majd.

A “tökéletes ajándékot” többnyire csak az ajándékozók lihegik túl, mivel azt gondolják, a ráfordított idő, energia és pénz határozza majd meg, mennyire örülnek az ajándéknak. A lényeg, hogy ne stresszeljünk ezen – azok, akik szeretnek, tényleg boldogak lesznek bármitől, amit szívből adunk.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top