Család

Kvíz: mekkora az önbizalmad?

Magabiztosan és optimistán éled az életedet, vagy könnyen elcsüggedsz, és a legkisebb akadálytól is hajlamos vagy összezuhanni? Most kiderül.

Nemrég készült egy világméretű felmérés a nők önbizalmáról. Összesen 17 országban végeztek kutatást azzal kapcsolatban, mennyire képesek a nők megfelelni saját maguknak, és az eredmény igencsak elgondolkodtató – különösen a magyarokra nézve. Kiderült ugyanis, hogy a magyar nők 97 százalékát visszatartja a belső hangja attól, hogy a munkában és a magánéletben kiteljesedjék. Magyarul: baromi magas mércét állítunk saját magunk elé, amit aztán nem is tudunk megugrani, ezért sosem vagyunk igazán elégedettek önmagunkkal. Pedig ha egy kicsit több szeretettel és megértéssel fordulnánk saját magunk felé, észrevennénk, milyen nagyszerű eredményeket értünk már el, és mennyi akadályt győztünk le. Nem szabad hagynunk, hogy az önbizalmunk egyre kisebbre zsugorodjék, mert könnyen csalódott, megkeseredett ember válhat belőlünk, és ha nem tanuljuk meg szeretni önmagunkat, nem leszünk képesek arra sem, hogy teljes értékű, felnőtt párkapcsolatot alakítsunk ki.

Kvízünkből megtudhatod, te mennyire vagy magabiztos, és mennyire hiszel abban, hogy az élet nagyszerű lehetőségeket tartogat számodra.

Olvass még párkeresésről az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top