nlc.hu
Egészség
Fokozd testi és szellemi erõd

Fokozd testi és szellemi erõd

Rohanó világunk fokozott elvárásokat támaszt valamennyiünkkel szemben. Egyszerre kell helytállnunk és kiváló teljesítményt nyújtanunk az élet számos területén.




Ugyanakkor a teljesítmény-központú élet a legtöbb embernél állandósítja a fáradtságot és a stresszt, ami csökkenti a szellemi és a fizikai teljesítőképességet.


A szellemi teljesítmény fokozásának lehetőségei

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy szerettük volna szellemi teljesítőképességünket bizonyos időszakokban optimalizálni. Ez legtöbbször olyankor fordul elő, ha teljesítőképességünk időszakosan vagy tartósan csökken (pl. folyamatos fáradtság, stressz, kimerültség, betegség).
A másik cél a szellemi teljesítmény maximalizálása, azaz teherbíróképességünk fokozása és a fáradtságküszöb kitolása lehet extrém megterhelés esetén (pl. ilyen helyzet áll elő diákoknál vizsgaidőszakban vagy a munkahelyünkön nehezebb időszakokban).





Életminőségünket, szellemi és fizikai állapotunkat jelentős mértékben befolyásolják az életmódunkból fakadó tényezők. Ezek közül az egyik legfontosabb a stressz, amelyet egy-egy fizikai inger (pl. erős vagy állandó zaj) okozta idegi reflex éppúgy kiválthat, mint a lelki természetű feszültségek (pl. problémás élethelyzet, munkahelyi gondok). A tartósan feszült állapot kimerültséget eredményez, és számos pszichoszomatikus (lelki eredetű, de testi panaszokban megnyilvánuló) betegséghez (pl. fejfájás, gyomor- és nyombélfekély, magas vérnyomás, asztma), gyakran depresszióhoz vezet.

A maximalizmus és a teljesítményfokozás világában általában elégedetlenek vagyunk emlékezőképességünkkel és kreativitásunkkal. Úgy gondoljuk, hogy lassan tanulunk és gyorsan felejtünk, agyunk pedig sem rövid sem hosszú távon nem működik megfelelően. Bár agyunk 1-1,3 millió megabyte információ tárolására képes, ennek azonban csak a töredékét használjuk ki. Memóriánk élessége egyaránt függ a körülményektől, az életkortól, a fizikai állapotunktól, szellemi frissességünktől, ugyanakkor memóriánk bizonyos módszerekkel javítható is.

A stressz elkerülésére és a szellemi teljesítmény fokozására természetes módszerek is léteznek. Ezek közé tartoznak a növényi eredetű ún. adaptogén szerek, amelyek növelik a szervezet alkalmazkodó- és ellenállóképességét. A növényi adaptogének egyik legismertebbike a ginseng, amely a Pharmaton Vital kapszula egyik összetevője.



A fizikai teljesítőképesség fokozásának lehetőségei

A fizikai teljesítőképesség meghatározásakor alapvető fontosságú a megfelelő kondíció, amely az ingerekre történő gyors reagálást és a változásokhoz történő gyors alkalmazkodást jelenti. A táplálkozás célja az optimális kondíció biztosítása. Az optimális fizikai teljesítményt jelentős mértékben befolyásolják azok a tápanyagok, amelyek a szervezetbe bekerülnek. Az elégtelen vagy egyoldalú táplálkozás, betegség, szigorú diéta, megerőltető fizikai munka eredményeképpen fellépő vitamin- és nyomelemhiány hiánybetegségeket okozhat.

Jelentős problémát okoz a hiányzó vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlása, hiszen az ezeket tartalmazó természetes anyagok nem kívánt vagy káros összetevőket is szervezetünkbe juttathatnak. Ráadásul a bennük fellelhető vitaminok, ásványi anyagok minősége és mennyisége függ az éghajlati és környezeti tényezőktől, emellett a feldolgozás (tárolás, tisztítás, főzés) során is veszteségek keletkeznek. Emellett a megnövekedett tápanyagbevitel mozgásszegény életmód mellett elhízást okozhat.

Mivel kevesen fogyasztanak naponta ötször gyümölcsöt és zöldséget, megoldást a vitaminkészítmények szedése jelenthet. Különösen hatásos ebből a szempontból a Pharmaton Vital, amely amellett, hogy tartalmazza a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat, vitaminokat és nyomelemeket, ginsengtartalmának köszönhetően elősegíti a sejtek oxigénfelvételét, amely növeli a fizikai teljesítményt.


A ginseng





A ginseng Kelet-Ázsiában, például Kínában őshonos növény, a belőle készült gyógykészítményekhez a hat éves növények gyökerét használják fel.

A ginseng javítja agysejtjeink oxigénfelvevő képességét, az izmok oxigénfelhasználásának hatásfokát valamint a szív anyagcseréjét, ezáltal fokozva a szellemi és a fizikai teljesítményt.

Ginsenget sokféle formában lehet vásárolni, a legcélszerűbb azonban az ún. standardizált hatóanyagú ginsengkészítményeket fogyasztani, mert csak ekkor garantált, hogy pontosan a szükséges mennyiségű és minőségű hatóanyagot juttatjuk a szervezetünkbe. A Pharmaton Vital kapszula a ginseng standardizált kivonatát tartalmazza, amely azt jelenti, hogy minden kapszulában azonos mennyiségű és minőségű ginsengkivonat található.

A Pharmaton Vital kapszula szellemi és fizikai állapotra gyakorolt pozitív hatását számos 
klinikai vizsgálat is bizonyítja.

Ha további információkat szeretnél megtudni a G115 ginsengkivonatról és a Pharmaton Vitalról, a fáradtságról és a kezelési módokról, kérj egy ingyenes, 32 oldalas „Küzdelem a fáradtság ellen” információs füzetet, és hozd magad csúcsformába!

Kérem a “Küzdelem a fáradtság ellen”  információs füzetet! »








A Pharmaton Vital kapszula recept nélkül kapható, egészségpénztárban elszámolható gyógyszer.
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top