Egészség

“A kisbabám megmentette az életem”

Az orvosok csak néhány évet adtak egy halálos betegségben szenvedő nőnek. Végül olyan csoda történt, amire senki sem számított: teherbe esett, és nemcsak világra tudta hozni harmadik gyermekét, de a terhesség száműzte a kórt.

„A kisbabám megmentette az életem“

 

Olvass további gyógyulástörténeteket a Nők Lapja Cafén!

„Nagyon szeretik magát ott fent az angyalok!”

Néhány hónappal az után, hogy a halálos csontvelő-betegségben szenvedő Anna Marton megszülte harmadik gyermekét, csoda történt: a megismételt kontrollvizsgálat szerint a brit asszony meggyógyult – írja a Daily Mail. Az orvosok nem akartak hinni a szemüknek, ezért még vagy két tucat szakember tanulmányozta a csontvelőmintát, de mindannyian megerősítették a diagnózist.

Az orvosok végül azzal magyarázták a gyógyulást, hogy a terhességi hormonok hatására a szervezet öngyógyító mechanizmusai erőre kaptak és legyőzték a betegséget. Tanulmányok bizonyították ugyanis, hogy a terhesség során megemelkedő androgénhormon-szint jótékony hatású lehet, csökkentheti számos betegség tüneteit. Ebben az esetben azonban teljes gyógyulást hozott, ami a család számára is hihetetlen. „A kisbabám meggyógyított, és számomra ez egy csoda – mondja Anna. – Ha megnő, majd elmesélem neki, hogyan mentette meg az életem.”

Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

A Glasgow mellett élő 39 éves nő orvosai még 2009 februárjában állapították meg, hogy az asszony súlyos csontvelő-betegségben szenved. Erre sokáig nem jöttek rá, mert először egy rejtélyes véraláfutás jelent meg a lábán, amelynek Anna nem is tulajdonított jelentőséget, hiszen egy farmon dolgozik, és azt gondolta, hogy kisebb munkahelyi sérülésről van szó. Aztán mindenhol a testén megjelentek a foltok, és azt vette észre, hogy a sebek és a véraláfutások nem gyógyulnak be. Végül a vérvizsgálatból és csontvelő-mintavételből derült ki, hogy súlyos betegségben szenved: a teste nem képes megfelelő mennyiségű vörösvértest előállítására.

A kórházban azt is megmondták neki, hogy nem lehet hátra több néhány évnél. Annának akkor már volt két nagyobb gyermeke, egy 13 éves lány és egy 18 éves fiú. A hír persze sokkolta, és csak arra tudott gondolni: nem látja felnőni a gyerekeit.
 
Két hónappal a végzetes diagnózis után jött rá, hogy babát vár. Az orvosok ugyanis kezdetben lelki okoknak tudták be a menstruáció elmaradását, de Annát nem hagyta nyugodni a gondolat, és a szíve mélyén érezte, hogy neki van igaza. Végül bejött a megérzése, de figyelmeztették arra, milyen veszélyes lehet számára a szülés, hiszen el is vérezhet.

De a természet győzött: a baba végig szépen fejlődött, majd a kis Jason természetes úton világra jött. Amikor először a karjába fogta, Anna még abban a hitben volt, hogy csak néhány évük lehet együtt. Szerencsére nem sokat később jött a váratlan diagnózis, és ma már újra normális életet élhet az egész család.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top