Egészség

Stroke-ot okozhat az orrfújás?

Szex, orrfújás, hirtelen mozdulatok. Ezek az első látásra teljesen ártalmatlan cselekvések évente átlagosan 8000 ember életét követelik.
Stroke-t okozhat az orrfújás? A stroke előre jelzi érkezését!

Ezektől ugyanis hirtelen megemelkedik a vérnyomás, az agyat átszövő erek falai pedig képtelenek ekkora terhelést elviselni. Az aggasztóan magas szám oka az is, hogy egy hirtelen vérzés akkora károkat okozhat az agyi szövetekben, hogy hiába a gyors segítség, a betegek közel 20%-a a kórházba szállítást követően meghal.

Az Utrechti Orvosi Egyetem Egészségügyi Központjában 250 beteget kérdeztek meg arról, hogy a stroke előtt ittak-e kávét, végeztek-e bármilyen testmozgást, vagy rémlik-e nekik, hogy valami különösebben felbosszantotta volna őket. A holland kutatók által összeállított kockázati listát a kávézás vezeti 10,5%-kal, harmadik a már korábban is említett orrfújás, a sort pedig, bármilyen meglepő, a túlzásba vitt idegeskedés zárja.  

2001-ben az Elemi ösztön sztárja, Sharon Stone kapott enyhébb szélütést, a szőke színésznő azonban szerencsésen felépült.

 

Forrás: dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top