Egészség

36 kilóra fogyott a sztárt utánozó tinilány

Majdnem húsz kilót fogyott egy tinédzser, mert olyan vékony akart lenni, mint Cheryl Cole, a brit X-faktor zsűritagja.

Sokkoló képek jelentek meg nemrég egy anorexiával küzdő angol lányról, aki három évvel ezelőtt, 15 éves korában kezdett szigorú fogyókúrába. Charlotte O’Neill egyike azoknak a tinédzsereknek, akik megszállottan hasonlítani akarnak valamelyik sztárra: neki az X-Faktorban zsűriző Cheryl Cole volt az ideálja.

 

Cheryl Cole
Cheryl Cole
 
Charlotte O’Neill
Charlotte O’Neill
Forrás: dailymail.co.uk

 

Az elszánt lány elhagyta a reggelit, egyre kevesebbet evett, és egyáltalán nem nyúlt az édességekhez. Sokszor érezte, hogy éhes és gyenge, de semmi sem tántorította el a céljától. Az 1,70 méter magas lány eredetileg 54 kilót nyomott, de hamar elérte a 46 kilós „álomsúlyt”.

Ő azonban még ezzel sem volt igazán elégedett, tovább éheztette magát, mert úgy gondolta, a kezei és a lábai még nem annyira kecsesek, mint Cherylé. A tinilány már csak 40 kilogramm volt, amikor a testnevelőtanára elküldte orvoshoz. Miután megállapították, hogy a lány krónikus anorexiában szenved, azonnal beutalták a kórházba.

Charlotte O’Neill Forrás: dailymail.co.uk
Charlotte O’Neill
Forrás: dailymail.co.uk

Az orvosok szerint a fiatal lány a szíve és más szerveinek egészségét kockáztatta, és szigorú étrendet írtak elő számára. Charlotte összesen kilenc hónapot töltött egy táplálkozászavarosok számára létrehozott központban, ahol sikerült felszednie néhány kilót, így 50 kilóra hízott. De miután hazaengedték, és meglátta példaképét a tévében, a betegsége kiújult, és újra fogyni kezdett. Nemsokára már csak 36 kilogrammot nyomott.

Végül édesanyja elvitte nyaralni Tenerifére, amely fordulópontot jelentett, kezdett visszatérni az étvágya, és azóta lassan hízni kezdett.

Utólag azt nyilatkozta, nem okolja ideálját a betegségéért: „Tudom, hogy ő nem anorexiás, és biztosan felháborodott volna, ha megtudja, hogy éhezésre inspirált a külseje. Most már nem akarom, hogy bármi is visszacsábítson abba a pokolba” – mondta a most 18 éves lány.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top