X-Faktor

X-Faktor

tehetségkutató

zenés vetélkedő

X-Faktor

Minden infó egy helyen az X-Faktor c. műsorról

 

Az X-Faktor című tehetségkutató showműsor az RTL Klub tévécsatornán látható, az első évad 2010 augusztus 28-án került adásba. Az X-Faktor győztesének kiválasztása több fordulós folyamat. A verseny során az énektudás mellett nagyon sokat nyom a latban a megjelenés valamint az előadás során megnyilvánuló tánctudás és előadókészség is.

A jelentkezők Válogatón vesznek részt, ahonnan három zsűritag igenje után mehet tovább százötven induló a Táborba. A Táborban aztán az X-Faktor versenyzők száma százra, majd ötvenre csökken. A Mentorok házába végül a huszonnégy legjobbnak talált produkció kerül be. A négy mentor egy külső segítő véleményét is meghallgatja, mielőtt hat mentoráltja közül hármat az X-Faktor döntőjébe engedne.

A döntőbe tehát 12 versenyző kerül, itt már a nézők szavazatai döntenek. A két leggyengébben szereplő a műsor végén párbajozik, a zsűri szerint gyengébb pedig kiesik.

A kezdés óta 2015. kivételével, minden évben jelentkezett a tehetségkutató.

Az elmúlt 8 év zsűritagjai: Geszti Péter, Keresztes Ildikó, Malek Miklós, Nagy Feró, Alföldi Róbert, Szikora Róbert, Tóth Gabi, Little G, ByeAlex, Gáspár Laci, Puskás Peti, ByeAlex, Radics Gigi
Az X-Faktor elmúlt 8 év műsorvezetői: Ördög Nóra, Sebestyén Balázs, Lilu, istenes Bence, Kiss Ramóna
Az első 7 évad nyertesei: Vastag Csaba, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Danics Dóra, Tóth Andi, Opitz Barbara valamint Ricco és Claudia

Az X-faktor 8. évada 2018. október 6-án startolt el.