nlc.hu
Sztárok

Muri Enikő akkor és most

Visszafogott kislányból vadóc nő lett – így nézett ki 16 évesen Muri Enikő

Az énekesnő megküzdött azért, ahol most van, sok nehéz döntést kellett meghoznia, és bár külseje vadabb, mint korábban volt, magánéletében már sokkal visszafogottabb.
Muri Enikő

Muri Enikő 2006-ban, 16 évesen, a Viva TV Shibuya című karaokeműsorában tűnt fel a nyilvánosság előtt, ahol az első helyen végzett. Négy évvel később jelentkezett az X-Faktor első évadába, ám a mentorházban kiesett. Ugyan ennek hatására először abba akarta hagyni az éneklést, a következő évben újra nekifutott a megmérettetésnek. Ekkor már sikerült az élő műsorba kerülnie és a döntőben a második helyet szerezte meg Kocsis Tibor mögött. Még abban az évben kiadta első válogatáslemezét Az első X címmel, majd 2012-ben első stúdióalbumát, az Enciklopédiát. Színésznőkét 2012-ben debütált a Madách Színház Én, József Attila című darabjában, 2013-ban pedig a Budapesti Operettszínház szerződtette. 

Muri Enikő 2010
Megnézem
Összes kép (4)

Rögös volt az út a boldogságig

Enikő több hírességgel is összejött a kezdeti években. Egy ideig Papizsanszkij Artur focista volt a szerelme, őt a Rocktenor énekese, Táborosi Márk követte, akinek később kollégájával, Posta Victorral is összejött. Az Operettszínházban került közel egymáshoz az énekesnő-színésznő és Kerényi Miklós Máté. A kapcsolatuk nem volt zökkenőmentes, és csupán pár hónapig tartott. A színésszel való szakítása után Enikő elhatározta, nem szeretné többet viszont látni a magánéletét az újságok hasábjain. Ehhez nagyon sokáig tartotta is magát. Tavaly derült csak ki, hogy már három éve egy párt alkotnak a Sugarloaf zenekar alapító-gitárosával, Tóth Szabival. Az énekesnő ezúttal úgy érzi, megtalálta a tökéletes partnert.

Muri Enikő és Táborosi Márk
Megnézem
Összes kép (5)

Először 2016-ban találkoztam és dolgoztam együtt Enikővel A Dal című műsorban. Amikor 3 évvel később összejöttünk, már elvált ember voltam. Volt bennünk félsz, hogy ha belemegyünk a kapcsolatba, és nem jól sül el, az milyen hatással lesz a zenekarra. Emiatt nagyon tudatosan kettéválasztottuk a szakmánkat és a magánéletünket – nyilatkozta a kapcsolatukról Szabi, amit kedvese is kiegészített. – Beütött a Covid, és vele együtt a kilátástalanság. Elmaradtak a fellépések, nem volt munka, alkotói válságba kerültem, és egyre mélyebb depresszióba. Ezért szó szerint küzdöttünk a kapcsolatunkért. De megérte küzdeni, ezt ma már biztosan tudom. Boldogan élünk, szeretjük egymást.” 

Hisszük és tudjuk, hogy együtt éljük le az életünket, én szeretném, hogy férj és feleség legyünk. Ha megkérné a kezemet, igent mondanék neki. Sőt részemről már jöhetne egy kisbaba is.

A szerelmesek a Nyerő Párosban is bizonyították, jó párt alkotnak, ugyanis egészen a döntőig jutottak. A képernyőn bár sokaknak úgy tűnt, néha kicsit hevesek egymással, nemrég elmondták, megerősítette a kapcsolatukat a műsor. 

Magánélete sem volt mindig felhőtlen

2018-ban a nyilvánosságtól kért segítséget, amikor eltűnt pótnagymamája. A hetvenéves Juli néni időskori demenciában szenvedett, a gyógyszerei nélkül pedig életveszélyes állapotba került, ezért nem csak Enikő, de a rendőrség is nagy erőkkel kereste. Pár nappal később sajnos holtan találták meg Juli nénit. 2019-ben Enikő arról számolt be, hogy a jobb oldali petefészkét eltávolították, a másikból pedig kivettek egy cisztát.

Fizikálisan a műtét után nem volt bajom, de lelkileg nem volt egyszerű ez az egész. A nőiességem egy részét távolították el 

vallotta be akkor Muri Enikő

Éppen, amikor kimászott ebből a mélypontból, ledöntötte a lábáról a koronavírus is, ami nem csak a munkájában akadályozta, hanem abban is, hogy a családjával lehessen. 

Sok mélypontom volt a bizonytalanság, a kilátástalanság miatt, de nem hagytam magam, mindig feljöttem a felszínre, nem maradtam a medence alján soha. Szerencsére jó a felismerő képességem, mikor már éreztem, hogy eljön egy ilyen pont, a bevett módszereim alkalmaztam. Veszek egy nagy levegőt, olyan zenéket hallgatok, amikre kisírhatom magam. Vagy megnézek egy sírós filmet, esetleg egy olyat, amelyben nálam rosszabb helyzetben lévők élethelyzete köszön vissza. A sírás nekem általában segít” – mondta három éve Enikő arra, hogyan kezelte a mélypontokat az életében. 

Muri Enikő 2017
Megnézem
Összes kép (5)

A karrierje viszont szárnyalt

2016-ban versenybe szállt a TV2 Sztárban sztár című műsorában, melyben 4. helyezést ért el. 2017-ben szerepelt az Ázsia Expressz című műsorban. 2017 tavaszán pedig bejelentették, hogy Dér Heni, Gubik Petra, és Nkuya Sonia után Muri Enikő lesz a Sugarloaf együttes énekesnője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top