nlc.hu
Sztárok

Muri Enikő új külsőt villantott

Akkor és most: szőke, harcos amazon lett az egykori x-faktoros Muri Enikő – fotó

Muri Enikő nehéz időszakon van túl, ám zenakara, a Sugarloaf új klipjében valódi harcos amazonként tért vissza.

Muri Enikő 2006-ban, 16 évesen a Viva TV Shibuya című karaokeműsorában tűnt fel a nyilvánosság előtt, ahol az első helyen végzett, Négy évvel később jelentkezett az X-Faktor első évadába, ám a mentorházban kiesett. Bár ennek hatására először abba akarta hagyni az éneklést, a következő évben újra nekifutott a megmérettetésnek. Ekkor már sikerült az élő műsorba kerülnie és a döntőben a második helyet szerezte meg Kocsis Tibor mögött. Még abban az évben kiadta első válogatáslemezét Az első X címmel, majd 2012-ben első stúdióalbumát, az Enciklopédiát.

Muri Enikő

Muri Enikő az X-faktor válogatóján 2010-ben és egy évvel később versenyzőként (Fotók: Smagpix/ RTL Magyarország)

Az éneklés mellett Gór Nagy Mária színitanodájában tanult színjátszást. 2012-től a Madách Színház Én, József Attila című darabjában játszott, 2013-ban pedig a Budapesti Operettszínház szerződtette

Viharos magánélet

Az énekes-színésznő ezekben az években a magánéletével is igen gyakran szerepelt a lapokban. Több híres partnere is volt: egy párt alkotott Papizsanszkij Artur focistával, randizott a Rocktenors egyik énekesével, Táborosi Márkkal, később kollégájával, Posta Victorral is közel kerültek egymáshoz. Az Operettszínházban aztán a Ghost próbáin összejött Kerényi Miklós Mátéval, viharos kapcsolatuk azonban néhány hónap után szakítással végződött. Enikő ezután határozta el, hogy a magánéletét igyekszik titokban tartani.

Kerényi Miklós Máté és Muri Enikő 2014-ben

Kerényi Miklós Máté és Muri Enikő 2014-ben (Fotó: Smagpictures.com / Mihály Samu Gálos

„Ez a kapcsolat is nagyon jó példa volt arra, hogy ne nyilatkozzak többet a magánéletemmel kapcsolatban – maximum csak akkor, ha komoly fordulat következik be. Nem szeretnék támadási felületet hagyni: arra törekszem, hogy megtaláljam az arany középutat, ami, valljuk be, nem egyszerű” – nyilatkozta akkoriban. Később összejött az Operettszínház egyik ügyelőjével, aki el is jegyezte, ám végül ez a kapcsolat is zátonyra futott.

Muri Enikő

A Sztárban sztár színpadán (Fotó: Smagpictures.com / TV2 / press.tv2.hu)

2016-ban versenybe szállt a TV2 Sztárban sztár című műsorában, melyben 4. helyezést ért el. 2017-ben elvállalta a szereplést az Ázsia Expressz című utazós realityben, ennek következményeképp azonban kirúgták az Operettszínházból.

2017 tavaszán bejelentették, hogy – Dér Heni, Gubik Petra és Nkuya Sonia után Muri Enikő lesz a Sugarloaf együttes énekesnője. 

„Ebben a formációban mutathatok mást is, mint eddig, aminek nagyon örülök. Az elmúlt 23 évben a Sugarloaf volt az a zenekar, akik mindig merték vállalni azt, ami más, megosztó. Ez volt az, ami annyira megtetszett bennük. Vadabb lett a stílusom, de ez nem jelenti azt, hogy emberileg is totálisan megváltoztam. Ez egy karakter, amit színpadra viszek, és imádom” – mondta akkor a Sláger TV egyik műsorában.

Megküzdött a nehézségekkel

2019-ben súlyos egészségügyi problémával kellett megküzdenie: egy cisztát találtak a jobb oldali petefészkében, melyet emiatt el is kellett távolítani. Az operáció lelki terheit nehezen tudta feldolgozni.

A világjárvány miatt az elmúlt év Enikő és a Sugarloaf zenekar számára is csendesen telt. A zenekar 25 éves jubileumi koncertjét és több mint 60 fellépésüket kellett lemondaniuk. „Sok mélypontom volt a bizonytalanság, a kilátástalanság miatt, de nem hagytam magam, mindig feljöttem a felszínre, nem maradtam a medence alján soha. Szerencsére jó a felismerő képességem, mikor már éreztem, hogy eljön egy ilyen pont, a bevett módszereim alkalmaztam. Veszek egy nagy levegőt, olyan zenéket hallgatok, amikre kisírhatom magam” – mesélte a Sláger FM-en.

Március végén a Sugarloaf új dallal és videoklippel jelentkezett, melyben az énekesnő szőke, harcos amazonként látható.

X-Faktor versenyzők akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top