Egészség

A rákot és a túlsúlyt is legyőzte a nagymama

Több mint 60 kilót adott le egy idős asszony, miután kigyógyult daganatos betegségéből. Akkor kezdett hízni, mikor kiderült, hogy mellrákja van.

A 62 éves nagymamánál 1999-ben diagnosztizáltak mellrákot az orvosok, majd nem sokkal később meg is megműtötték, eltávolítva a mellét, amit gyógyszeres kezelés követett. Az elkeseredett Diane kétségbeesésében a nassolásba menekült, depressziósan folyamatosan különböző gyors ételekkel, pizzával és chipsekkel tömte magát.

“Egyre csak híztam és híztam, de egyáltalán nem érdekelt, nem éreztem késztetést arra, hogy lefogyjak. Sok mindenen mentem keresztül akkoriban, és nem tudtam leállni” – mesélte az asszony, aki édesanyját is mellrák következtében veszítette el. “Szorongásra szedtem gyógyszereket, teljesen kilátástalannak éreztem az életemet. Közben mindig ott motoszkált bennem, hogy édesanyám is ebbe a betegségbe halt bele.”

Nemcsak a rákot, de túlsúlyát is leküzdötte a nagymama
Nemcsak a rákot, de túlsúlyát is leküzdötte a nagymama

Az asszony – akinek három unokája van – éveken át így élt, majd 2007-ben helyreállító operáción esett át. Ez teljesen megváltoztatta lelkileg, sokkal jobban érezte magát, és ami a legfontosabb: újra emberek közé mert menni.

Így már volt elég ereje és motivációja, elhatározta, hogy leadja a felszedett kilókat, és csatlakozott egy fogyókúrás csoporthoz. Miután elkezdett egészségesen táplálkozni a fogyás is elindult, és három év alatt 63 kilogrammtól szabadult meg.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top