Egészség

Kékre változtatják lézerrel a barna szemet

Egy új kezeléssel kék szeme lehet bárkinek, aki meg tudja fizetni. De vigyázat, visszacsinálni nem lehet!

Egy egyszerű, húsz másodperces lézeres kezeléssel a barna szemek kékre változtathatók. Az új eljárást, melyet „Lumineyes” néven emlegetnek, egy kaliforniai orvos, dr. Gredd Homer mutatta be nemrég, aki egy klinikai felszerelésekkel foglalkozó cég szakembere. Szerinte az új kezelés akár le is válthatja a színezett kontaktlencséket, azt viszont tudni kell, hogy a lencsés megoldással ellentétben ez a szemszín végleges. 

Az a szép, akinek a szeme kék?
Az a szép, akinek a szeme kék?

A kezelés során a lézer eltávolítja a melanint, a barna pigmentet a szivárványhártya felső rétegéből, így a kék szabad utat kap, és két-három héten belül teljesen át is veszi a barna szín helyét. A folyamat nem visszafordítható, a melanin ugyanis nem nő vissza és nem is tudják helyettesíteni. Az eljárás azon a fiziológiai tényen alapszik, hogy a barna szemben, amely egyébként a leggyakoribb szemszín, a pigmentréteg a szem elején van, míg a kék szemben a szivárványhártya hátuljára koncentrálódik.

Dr. Homer szerint a kozmetikai beavatkozás körülbelül háromezer fontba (1 millió forintba) fog kerülni, és 18 hónapon belül az Egyesült Államokon kívül is elérhető lesz, bár az engedélyezéshez szükséges klinikai tesztek még folyamatban vannak.

Te megváltoztatnád végérvényesen a szemed színét?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top