Egészség

Schmitt Páltól kér kegyelmet Geréb Ágnes

Nagyjából kétszázan tüntettek a bíróság előtt a szülésznő hívei, akik azt szeretnék, hogy továbbra is részt vehessen otthonszüléseken.

Schmitt Páltól kér kegyelmet Geréb ÁgnesGeréb Ágnes szülész-nőgyógyász kegyelmet kér Schmitt Pál köztársasági elnöktől, mondta Pelle Andrea, a szülész-nőgyógyász védőügyvédje azután, hogy a Fővárosi Ítélőtábla pénteken jogerősen is két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte védencét.

Az ügyvéd arra számított, hogy felmentik védencét, és meglepte, hogy letöltendő fogházbüntetésre ítélték. Kifogásolta, hogy a bábák nem kaptak esélyt arra, hogy az otthonszülés szabályai szerint állapítsák meg felelősségüket.

Tüntettek a hívei

Közben nagyjából kétszázan gyűltek össze a Fővárosi Ítélőtábla épülete előtt, hogy Geréb Ágnes mellett tüntessenek. „Geréb Ágnes ártatlan, nem bűnöző, hanem hős” – jelentette ki Rácz Attila, a tiltakozók szóvivője. Azt szeretnék elérni, hogy minden a vádat ejtsenek Geréb Ágnes és négy bábatársa ügyében. „Tegyék lehetővé, hogy Geréb Ágnes szabad legyen, járhasson otthonszülésekhez és szakmai képzésben részesíthesse a háborítatlan otthonszülés bábáinak új generációit” – mondta, és a strasbourgi emberi jogok európai bíróságát is tájékoztatják az ügyről.

A szülésznő ügyében egyszer már kértek kegyelmet a köztársasági elnöktől, de azt Schmitt Pál tavaly májusban elutasította.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top