Egészség

Anorexiásnak hitték az agydaganatos tinit

A fiatal lány kis híján belehalt abba, hogy az orvosok táplálkozási rendellenességet diagnosztizáltak nála.

A brit Nicole Bain 15 évesen mindössze 38 kilót nyomott, ami egy nála 4-5 évvel fiatalabb gyerek normál testsúlya. A tinédzser gyakran szenvedett fejfájástól, szédüléstől és rosszullétektől is.

Több orvos is látta az egyre soványabb lányt, ám ahelyett, hogy tisztességesen kivizsgálták volna, mondhatni „ránézésre” minden alkalommal anorexiát, illetve bulimiát diagnosztizáltak nála, és azt tanácsolták, hogy kezeltesse magát pszichiáterrel – írja a Daily Mail. Nicole akkoriban már szinte minden táplálékot kihányt, kettős látása volt, és a járás is nehézséget okozott számára.

15 évesen
15 évesen

 

Napjainkban
Napjainkban

 

 Forrás: dailymail.co.uk

 

Édesanyja érezte, hogy nagyobb lehet a baj. Nicole-t neurológushoz is elvitte, aki agyi röntgent készíttetett: ekkor derült ki, hogy a lánynak érme nagyságú agytumora van, amit azonnali műtéttel el kell távolítani. A helyes diagnózis az utolsó pillanatban született meg, mivel a család néhány nap múlva repülővel utazott volna nyaralni, a repülés pedig olyan nyomást gyakorolt volna a daganatra, amibe Nicole bele is halhatott volna.

Az operáció után a tini kemoterápiát és sugárkezelést kapott. A terápia sikeres lett: a lány már 19 éves és egészséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top