Egészség

Döntenie kellett, melyik gyermeke életét menti meg

Az apa csak egyik átültetésre szoruló gyermekének adhatta oda a fél veséjét.
Keagan, Jade és édesapjuk

Keagan, Jade és édesapjuk

Forrás: The Mirror 

Jade Levin 3 éves volt, amikor egyszer csak tévénézés közben rosszul lett: a kórházban megállapították, hogy veseelégtelenségben szenved, és néhány éven belül veseátültetésre lesz szüksége. Egy évre rá aztán a kislány bátyjánál, Keagannél is ugyanilyen vesebetegséget diagnosztizáltak, és bizonyossá vált, hogy számára is csak a transzplantáció jelenthet megoldást – írja a The Mirror.

A szülők, Vicky és Anthony megvizsgáltatták magukat, és kiderült, hogy kettejük közül az apa alkalmas vesedonornak. A férfi tehát döntés elé került, melyik gyermeke életét menti meg.

Bár a testvérek az elmúlt években mindketten ugyanúgy megkapták a szükséges kezeléseket, 2010 augusztusában az akkor 10 éves Jade állapota rohamosan romlani kezdett, és egyre sürgetőbbé vált a transzplantáció. Az apa helyett így végül az élet döntött. Az átültetést tavaly januárban végezték el. A kislány szervezete szinte azonnal befogadta az új szervet, három hónappal később pedig már annyira összeszedte magát, hogy újra iskolába járhatott.

Most, másfél év elteltével Jade pontosan úgy él, akár makkegészséges kortársai. Keagan állapota viszont az elmúlt hónapokban rengeteget rosszabbodott, az apa pedig rettenetes lelkifurdalással küzd, hogy fiának már nem tud vesét adni. „Hogyan választhatsz két gyermeked között? Keagan joggal teheti fel a kérdést, hogy miért Jade-en segítettem, és nem rajta” – mondta az apa.

A család számára tehát már csak a reménykedés maradt, hogy idejében találnak megfelelő vesét Keagan számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top