Egészség

13 éves tini találta fel a csuklás legtutibb ellenszerét

Nem segített makacs csuklásán semmi, ezért kísérletezni kezdett. A végeredményből szabadalom lett, és ezzel talán az ifjú feltaláló pályaválasztása is eldőlt.
Mallory Kievman
Mallory Kievman

Egy amerikai kamaszlány, Mallory Kievman két évvel ezelőtt rengeteget csuklott, és az ismert praktikák semmit nem használtak ellene. Kellemetlenségeit enyhítendő, otthon, a konyhában kikísérletezett egy nyalókát, ami elmulasztja a csuklást.

A pofonegyszerű „csodaszer” két fő összetevője a cukor és az almaecet. „A szájban és a torokban ingerli azokat az idegeket, melyek a csuklásért felelősek, és tulajdonképpen túlstimulálja azokat, ezzel pedig kioltja a csuklási ingert” – magyarázta a Kievman a New York Timesban.

A lány megnyert egy fiataloknak szóló tudományos pályázatot, ennek köszönhetően pedig találmányára felfigyelt a Connecticuti Egyetem is. Az intézmény innovációs központjában mentora és egyetemi hallgatók segítségével fejlesztette tovább, majd szabadalmaztatta a találmányt.

A tervek szerint a csuklás elleni nyalóka az Egyesült Államokban már idén nyáron boltokba kerülhet. Mallory az amerikai lapnak nyilatkozva elárulta, hogy orvos-gyógyszerésznek készül, és olyan készítményeket szeretne kifejleszteni, melyekkel segíthet az embereken. Ha az eddigiekből indulunk ki, minden esélye megvan rá, hogy sikerüljön, amit tervez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top