Egészség

Elkészült a fájdalommentes szuri

Lézerrel lövik be az injekciót a bőr alá a legújabb fejlesztéssel. Csak annyit érzünk, mintha valaki ráfújna egyet a bőrünkre.

Fájdalommentes injekciót fejlesztettek ki dél-koreai tudósok, és most azon dolgoznak, hogyan tegyék mindenki számára elérhetővé a megoldást, adta hírül a BBC. A új módszer lézerrel működik és a beteg csak annyit érez, mintha valaki ráfújt volna a bőrükre.

Elkészült a fájdalommentes szuri

A lézerszurihoz hasonlót már használják esztétikai bőrkezeléseknél, de az oltásokhoz kifejlesztett változaton még dolgozni kell, mivel egyelőre túl drága ahhoz, hogy kórházakban is használhassák. A lényege az, hogy a lézerrel kilövik a befecskezendő anyagot, ami így másodpercenként harminc méteres sebességre gyorsul és könnyedén bejut a bőr alá.

Van már, de nem tud elterjedni

A fájdalommentes oltásra korábban több verzió is készült, de egyelőre egyik sem terjedt el. Legutóbb egy 29 éves angol fiatal mutatott be egy dupla tűvel dolgozó szurit, ami ijesztően hangzik, de állítólag teljesen észrevétlenül dolgozik. Egy ausztrál professzor pedig Eureka-díjat kapott azért az oltásért, amit szintén tű nélkül lehet beadni, csak egy tapaszt kell a bőrre helyezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top