Cseréld a sertéshúst halra, ugyanis a halakban nagy mennyiségben található úgynevezett omega–3-zsírsavak megelőzhetik a vérrögképződést, és sokat segítenek abban, hogy az érfalak kellően rugalmasak maradjanak. Javítják a vérkeringést. Az eszkimók valószínűleg az életük során elfogyasztott sok halnak köszönhetik, hogy a szívinfarktus náluk szinte ismeretlen betegség volt.
Főzz szőlőmagolajjal, ugyanis a hagyományos napraforgóolajjal ellentétben ez számos olyan értékes vitamint tartalmaz, amelyekért a vérkeringésed és az ereid is hálásak lesznek. Magas A- és C-vitamin-tartalma például segít az érelmeszesedés megelőzésében és az érfalakra is jó hatással van.
Egyél fekete áfonyát, ugyanis magas pektin-, antocián-, A-, C- és B-vitamin-tartalmának köszönhetően jó hatással van az érfalak rugalmasságára, és alkalmas lehet vénás keringési rendellenességek kiegészítő kezelésére.
Saláta helyett egyél bébispenótot, ugyanis magas K-vitamin-tartalmának köszönhetően megelőzhetőek az értágulatok.
Krumpli helyett szavazz a hajdinára! A visszerek ellen elsősorban a rutintartalma miatt jó, ez ugyanis erősíti a hajszálereket, és megakadályozza a kitágulásukat.
Mit enne a lábad, ha szavazhatna? Íme:
• Bébispenót-saláta szőlőmagolajjal, kecskesajttal és ribizlivel
• Roston sült lazac fűzeres hajdinakásával
• Feketeáfonya-sorbet